Vliv obsahových složek na technologické vlastnosti bazénových vzorků kravského mléka
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F10%3A00234854" target="_blank" >RIV/62156489:43210/10:00234854 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2010/mendelnet_2010_fulltext.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2010/mendelnet_2010_fulltext.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv obsahových složek na technologické vlastnosti bazénových vzorků kravského mléka
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem této práce bylo zhodnotit rozdíly v obsahových složkách (bílkoviny, tuku, laktózy a tukuprosté sušiny) a technologických vlastnostech mléka (titrační kyselost, syřitelnost mléka a kvality sýřeniny) v období od ledna do září u dojnic holštýnského plemene.
Název v anglickém jazyce
Effect of milk content on technological properties of pool sample cow's milk
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to evaluate differences in the content of the ingredients (protein, fat, lactose and solids non-fat) and milk technological properties (titratable acidity, synereze and cheese curds) in the period from January to September in dairy cows of Holstein breed.Every week from January to September were took samples of tank milk from the morning and evening milk yield. In the pool samples were analysed values for: fat content (%), protein content (%), casein content (%), lactose (%), titrable activity (SH), rennet coagulation time (s) and quality of curd (class). We found that the value of rennet coagulation were in the period ranged from 185 to 258 sec. Fat content had noticeable effect on the rennet quality, as illustrates observedcorrelation coefficient (r = 0,54). Protein had an effect too, correlation coefficient was (r= 0,38). Furthemore, there was found affect of fat content on the titratable acidity (r = -0,44). In addition there were not found more signifian
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
MendelNet 2010 - Proceedings of International Ph.D. Students Conference
ISBN
978-80-7375-453-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
750-755
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
24. 11. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
341786800095