Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of stable climate on milk content and technological properties of bulk tank samples in Czech pied cattle

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00174064" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00174064 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.animalwelfare.szie.hu/sites/default/files/cikkek/201102/AWETH2011143151.pdf" target="_blank" >http://www.animalwelfare.szie.hu/sites/default/files/cikkek/201102/AWETH2011143151.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of stable climate on milk content and technological properties of bulk tank samples in Czech pied cattle

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this research was to investigate the effect of stable climate on milk content and technological properties of bulk tank milk samples. It was analysed 29 weeks' samples on private farm in Říčany (3.6. --16. 12. 2010). Milk originates from approx. 720 Czech Pied Cattle cows with average 7.500 kg/lactation. One day before taking samples average daily temperature and relative humidity were recorded. The bulk tank samples were analysed for average values of fat content (%), protein content (%), lactose (%), SNF - solids non fat (%), TA - titratable acidity (Soxhlet Henkel), RCT - rennet coagulation time (s) and quality of curd (class 1-5). It was found that the minimal and maximal daily temperature resp. relative humidity changed in range -7.4--26.2 °C resp. 53.7--98.9 %. It means that in particular periods dairy cows were exposed to heat stress. In mentioned periods (when temperature was close to 26 °C) lower protein and fat content of milk was found and worse curd quality was f

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of stable climate on milk content and technological properties of bulk tank samples in Czech pied cattle

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this research was to investigate the effect of stable climate on milk content and technological properties of bulk tank milk samples. It was analysed 29 weeks' samples on private farm in Říčany (3.6. --16. 12. 2010). Milk originates from approx. 720 Czech Pied Cattle cows with average 7.500 kg/lactation. One day before taking samples average daily temperature and relative humidity were recorded. The bulk tank samples were analysed for average values of fat content (%), protein content (%), lactose (%), SNF - solids non fat (%), TA - titratable acidity (Soxhlet Henkel), RCT - rennet coagulation time (s) and quality of curd (class 1-5). It was found that the minimal and maximal daily temperature resp. relative humidity changed in range -7.4--26.2 °C resp. 53.7--98.9 %. It means that in particular periods dairy cows were exposed to heat stress. In mentioned periods (when temperature was close to 26 °C) lower protein and fat content of milk was found and worse curd quality was f

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Animal Welfare, Ethology and Housing Systems

  • ISSN

    1786-8440

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    7

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    HU - Maďarsko

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    143-151

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus