Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv letních teplot ve stáji na složení a technologické vlastnosti bazénových vzorků mléka dojnic holštýnského a českého strakatého skotu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00190344" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:00190344 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv letních teplot ve stáji na složení a technologické vlastnosti bazénových vzorků mléka dojnic holštýnského a českého strakatého skotu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem předložené studie bylo zhodnotit vliv teploty ve stáji na složení a technologické vlastnosti bazénových vzorků mléka. Jednou týdně byl odebrán bazénový vzorek mlékana na dvou mléčných farmách, na kterých je chován holštýnský (farma A) a český strakatý skot (farma B). Pokus byl prováděn v letním období od 3. června do 2. září 2011. Další den po odběru vzorků byly analyzovány následující parametry mléka v laboratoři: obsah bílkovin (%), obsah tuku (%), titrační kyselost (SH), syřitelnost (s) a kvalita sýřeniny (1-5 bodů). Průměrné denní teploty odběrových dnů byly spočítány z 15 minutových intervalů záznamů získaných pomocí data loggerů Hobo (Onset) umístěných v kohoutkové výšce krav. Průměrné denní teploty na obou farmách byly v rozmezí 14,92 - 28,51 ° C ve sledovaném období. Průměrný obsah bílkovin resp. obsah tuku byl 3,22%, resp. 3,85% (farma A) a 3,42% resp. 3,9% (farma B). Pokud jde o technologické vlastnosti, průměrná syřitelnost byla 207 sekund na farmě A a 196 na farmě B.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of summer temperatures in cow-shed on composition and technological properties of bulk tank milk samples of Holstein and Czech Fleckvieh cows

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of presented survey was to evaluate the effect of cow-shed' temperature on composition and technological properties of bulk tank milk samples. There was once a week colected bulk tank milk samples at the two dairy farms in South Moravian region who keep Holstein (farm A) and Czech Fleckvieh (farm B) dairy cows. The experiment was carried out within summer period from 3rd June to 2nd September 2011. Next day after sampling was analysed following parameters in laboratory: protein content (%), fatcontent (%), titrable acidity (SH), rennet coagulation time (s) and quality of curd (1-5 points). The average daily temperatures at sampling days were counted from 15 minute interval records obtained by data loggers Hobo (Onset) placed at cow's withers height. The average daily temperatures at both farm were in range from 14.92 to 28.51°C in monitored period. The average protein resp. fat content was 3.22% resp. 3.85% (Farm A) and 3.42% resp. 3.9% (Farm B). As far as the technological pr

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Celostátní přehlídky sýrů 2012 Výsledky přehlídek a sborník přednášek konference Mléko a sýry

  • ISBN

    978-80-7080-838-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    20-24

  • Název nakladatele

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Místo vydání

    Technická 5, 166 28 Praha 6

  • Místo konání akce

    VŠCHT Praha

  • Datum konání akce

    1. 1. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku