Množství a složení tuků vybraných zástupců hmyzu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00174600" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00174600 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Množství a složení tuků vybraných zástupců hmyzu
Popis výsledku v původním jazyce
During the last decade interest in entomophagy had increased rapidly in developed countries all around the world, including Europe and Czech Republic. This caused growing need to find ways and possibilities, how to include insect to human consumption inthe area of Czech Republic. Concerning this topic we dealed with four issues: Aspects of collecting freely living insect from nature for entomophagy purposes; acceptability of insect as food for Czech people; nutrition value of insect and possibilities of using insect as functional food; and legislative conditions for breeding and distribution of edible insect in the Czech Republic. Up to now observation, interviews and analyses led into following conclusions: It is not possible to collect freely livinginsect under the conditions of Czech Republic. Environmental indexes, such as biodiversity index, tended to disvalue. Interview respondents are in general agreeable with the idea of eating insect, but they would prefer food, in which the
Název v anglickém jazyce
Množství a složení tuků vybraných zástupců hmyzu
Popis výsledku anglicky
During the last decade interest in entomophagy had increased rapidly in developed countries all around the world, including Europe and Czech Republic. This caused growing need to find ways and possibilities, how to include insect to human consumption inthe area of Czech Republic. Concerning this topic we dealed with four issues: Aspects of collecting freely living insect from nature for entomophagy purposes; acceptability of insect as food for Czech people; nutrition value of insect and possibilities of using insect as functional food; and legislative conditions for breeding and distribution of edible insect in the Czech Republic. Up to now observation, interviews and analyses led into following conclusions: It is not possible to collect freely livinginsect under the conditions of Czech Republic. Environmental indexes, such as biodiversity index, tended to disvalue. Interview respondents are in general agreeable with the idea of eating insect, but they would prefer food, in which the
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků XXXVII. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny
ISBN
978-80-7375-495-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
12
Strana od-do
230-241
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Poire s.r.o., Brno
Místo konání akce
Mendelova univerzita v Brně
Datum konání akce
3. 3. 2011
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—