Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Decarboxylase Activity Test Of The Genus Enterococcus Isolated From Goat Milk And Cheese

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00178509" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00178509 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Decarboxylase Activity Test Of The Genus Enterococcus Isolated From Goat Milk And Cheese

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Biogenic amines are aliphatic, aromatic or heterocyclic alkalic substances which has biological impact on live organisms. They might cause serious problems to sensitive person, in combination with some medicaments or in case of higher intake. The most causative biogenic amines are histamine and tyramine. They are present in non-fermented food, usually coming from contaminating microflora, and especially in fermented food where biogenic amines might be produced by microbiota used for procedure. In this project bacteria Enterococcus were isolated from several samples of goat milk and cheeses. Colonies were inoculated to diagnostic medium fortified with amino acids (lysine, arginine, phenylalanine, histidine, tyrosine and tryptophan) and acidity indicator. Changes in colour detected decarboxylase activity of enterococci. The only positive reactions were determined at arginine and tyrosine.

  • Název v anglickém jazyce

    Decarboxylase Activity Test Of The Genus Enterococcus Isolated From Goat Milk And Cheese

  • Popis výsledku anglicky

    Biogenic amines are aliphatic, aromatic or heterocyclic alkalic substances which has biological impact on live organisms. They might cause serious problems to sensitive person, in combination with some medicaments or in case of higher intake. The most causative biogenic amines are histamine and tyramine. They are present in non-fermented food, usually coming from contaminating microflora, and especially in fermented food where biogenic amines might be produced by microbiota used for procedure. In this project bacteria Enterococcus were isolated from several samples of goat milk and cheeses. Colonies were inoculated to diagnostic medium fortified with amino acids (lysine, arginine, phenylalanine, histidine, tyrosine and tryptophan) and acidity indicator. Changes in colour detected decarboxylase activity of enterococci. The only positive reactions were determined at arginine and tyrosine.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B08069" target="_blank" >2B08069: Výzkum vztahů mezi vlastnostmi kontaminující mikroflóry a tvorbou biogenních amínů jako rizikových toxikantů v systému hodnocení zdravotní nezávadnosti sýrů na spotřebitelském trhu.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the International Conference Soil, Plant and Food Interactions

  • ISBN

    978-80-7375-534-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    669-674

  • Název nakladatele

    Mendel University in Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Mendelova univerzita v Brně

  • Datum konání akce

    6. 9. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku