Decarboxylase Activity Test Of The Genus Enterococcus Isolated From Goat Milk And Cheese
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00178509" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00178509 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Decarboxylase Activity Test Of The Genus Enterococcus Isolated From Goat Milk And Cheese
Popis výsledku v původním jazyce
Biogenic amines are aliphatic, aromatic or heterocyclic alkalic substances which has biological impact on live organisms. They might cause serious problems to sensitive person, in combination with some medicaments or in case of higher intake. The most causative biogenic amines are histamine and tyramine. They are present in non-fermented food, usually coming from contaminating microflora, and especially in fermented food where biogenic amines might be produced by microbiota used for procedure. In this project bacteria Enterococcus were isolated from several samples of goat milk and cheeses. Colonies were inoculated to diagnostic medium fortified with amino acids (lysine, arginine, phenylalanine, histidine, tyrosine and tryptophan) and acidity indicator. Changes in colour detected decarboxylase activity of enterococci. The only positive reactions were determined at arginine and tyrosine.
Název v anglickém jazyce
Decarboxylase Activity Test Of The Genus Enterococcus Isolated From Goat Milk And Cheese
Popis výsledku anglicky
Biogenic amines are aliphatic, aromatic or heterocyclic alkalic substances which has biological impact on live organisms. They might cause serious problems to sensitive person, in combination with some medicaments or in case of higher intake. The most causative biogenic amines are histamine and tyramine. They are present in non-fermented food, usually coming from contaminating microflora, and especially in fermented food where biogenic amines might be produced by microbiota used for procedure. In this project bacteria Enterococcus were isolated from several samples of goat milk and cheeses. Colonies were inoculated to diagnostic medium fortified with amino acids (lysine, arginine, phenylalanine, histidine, tyrosine and tryptophan) and acidity indicator. Changes in colour detected decarboxylase activity of enterococci. The only positive reactions were determined at arginine and tyrosine.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/2B08069" target="_blank" >2B08069: Výzkum vztahů mezi vlastnostmi kontaminující mikroflóry a tvorbou biogenních amínů jako rizikových toxikantů v systému hodnocení zdravotní nezávadnosti sýrů na spotřebitelském trhu.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the International Conference Soil, Plant and Food Interactions
ISBN
978-80-7375-534-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
669-674
Název nakladatele
Mendel University in Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Mendelova univerzita v Brně
Datum konání akce
6. 9. 2011
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—