Pšenice špalda - kvalita výrobků z konvenční a bio produkce
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00182901" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00182901 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Pšenice špalda - kvalita výrobků z konvenční a bio produkce
Popis výsledku v původním jazyce
Pšenice špalda se ve srovnání spšenicí setou vyznačuje vyšším obsahem bílkovin, jejich nutriční hodnotou, vyším obsahem a kvalitou lepku, obsahem tuků s nenasycenými mastnými kyselinami. Dále je ceněn vyšší obsah vitaminů a minerálních látek. Na základěnaměřených výsledků nelze jednoznačně říct, že by kvalita mouky a pekařských výrobků z ekologicky vypěstované špaldy byla lepší než z konvenčního zemědělství.
Název v anglickém jazyce
Spelt wheat - quality products from conventional and organic production
Popis výsledku anglicky
Spelled in comparison with wheat (Triticum aestivum) has higher protein content,its nutritional value, higher content and quality of gluten, higher content of fat with unsaturated fatty acids. It is valued higher content of vitamins and minerals. Based on the measured results can not unequivocally say that the quality of flour and bakery products from organically grown spelled was better than conventional agriculture.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Qualima 2011
ISBN
978-80-904468-1-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
44-47
Název nakladatele
MEZOS spol. s r. o
Místo vydání
Hradec Králové
Místo konání akce
Pardubice
Datum konání akce
1. 1. 2011
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—