Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Pšenice špalda - kvalita výrobků z konvenční a bio produkce

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00182901" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00182901 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Pšenice špalda - kvalita výrobků z konvenční a bio produkce

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Pšenice špalda se ve srovnání spšenicí setou vyznačuje vyšším obsahem bílkovin, jejich nutriční hodnotou, vyším obsahem a kvalitou lepku, obsahem tuků s nenasycenými mastnými kyselinami. Dále je ceněn vyšší obsah vitaminů a minerálních látek. Na základěnaměřených výsledků nelze jednoznačně říct, že by kvalita mouky a pekařských výrobků z ekologicky vypěstované špaldy byla lepší než z konvenčního zemědělství.

  • Název v anglickém jazyce

    Spelt wheat - quality products from conventional and organic production

  • Popis výsledku anglicky

    Spelled in comparison with wheat (Triticum aestivum) has higher protein content,its nutritional value, higher content and quality of gluten, higher content of fat with unsaturated fatty acids. It is valued higher content of vitamins and minerals. Based on the measured results can not unequivocally say that the quality of flour and bakery products from organically grown spelled was better than conventional agriculture.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Qualima 2011

  • ISBN

    978-80-904468-1-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    44-47

  • Název nakladatele

    MEZOS spol. s r. o

  • Místo vydání

    Hradec Králové

  • Místo konání akce

    Pardubice

  • Datum konání akce

    1. 1. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku