Porovnání chemických parametrů olomouckých tvarůžků vzhledem k jejich umístění během zrání
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00234686" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00234686 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2011/mendelnet_2011_fulltext.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2011/mendelnet_2011_fulltext.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Porovnání chemických parametrů olomouckých tvarůžků vzhledem k jejich umístění během zrání
Popis výsledku v původním jazyce
Olomoucké tvarůžky jsou odtučněný, pod mazem zrající kyselý sýr, který je produkován z průmyslového tvarohu. Brevibacterium linens, přidávané během výrobního procesu, vytváří zlatožlutý maz na povrchu sýra. Experiment byl založen na sledování změn v chemických parametrech, ovlivněných rozdílným umístěním ve zracím sklepu. Chemickými analýzami bylo stanoveno pH, SH, sušina a obsah soli.
Název v anglickém jazyce
Comparison of chemical analysis of "Olomoucké tvarůžky" according to their location during the process of ripening
Popis výsledku anglicky
Olomoucké tvarůžky is skim, under the smear ripening, sour cheese which is produced from industrial curd. Brevibacterium linens, which are added during the production process, are reproducing and make gold-yellow smear cover. Experiment was based on observing of changes in chemical structure influenced by different location in a ripening cellar. PH of the cheese extract, SH, dry matter and concentration of salt were determined by chemical methods.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
MendelNet 2011 - Proceedings of International Ph.D. Students Conference
ISBN
978-80-7375-563-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
640-645
Název nakladatele
Mendel University in Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
1. 1. 2011
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
341783400075