Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Porovnání chemických parametrů olomouckých tvarůžků vzhledem k jejich umístění během zrání

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00234686" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00234686 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2011/mendelnet_2011_fulltext.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2011/mendelnet_2011_fulltext.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Porovnání chemických parametrů olomouckých tvarůžků vzhledem k jejich umístění během zrání

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Olomoucké tvarůžky jsou odtučněný, pod mazem zrající kyselý sýr, který je produkován z průmyslového tvarohu. Brevibacterium linens, přidávané během výrobního procesu, vytváří zlatožlutý maz na povrchu sýra. Experiment byl založen na sledování změn v chemických parametrech, ovlivněných rozdílným umístěním ve zracím sklepu. Chemickými analýzami bylo stanoveno pH, SH, sušina a obsah soli.

  • Název v anglickém jazyce

    Comparison of chemical analysis of "Olomoucké tvarůžky" according to their location during the process of ripening

  • Popis výsledku anglicky

    Olomoucké tvarůžky is skim, under the smear ripening, sour cheese which is produced from industrial curd. Brevibacterium linens, which are added during the production process, are reproducing and make gold-yellow smear cover. Experiment was based on observing of changes in chemical structure influenced by different location in a ripening cellar. PH of the cheese extract, SH, dry matter and concentration of salt were determined by chemical methods.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    MendelNet 2011 - Proceedings of International Ph.D. Students Conference

  • ISBN

    978-80-7375-563-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    640-645

  • Název nakladatele

    Mendel University in Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    1. 1. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku

    341783400075