Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mikrobiologické parametry sýrů ošetřených vybranými silicemi

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00200226" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00200226 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mikrobiologické parametry sýrů ošetřených vybranými silicemi

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo v modelovém pokusu zjistit vliv ošetření povrchu sýrů vybranými silicemi na mikroflóru sýrů a jejich údržnost.Výsledky pilotního pokusu naznačují, že povrchové ošetření sýrů hraje spolu s dodržením zásad hygieny při výrobě sýrů a správným skladováním významnou roli v inhibici kontaminující mikroflóry. K povrchovému ošetření lze využít také silice z některých rostlin. Další na základě prvotních výsledků modifikované experimenty budou následovat.

  • Název v anglickém jazyce

    The microbiological parameters selected cheeses treated with essential oils

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work was the model experiment to determine the effect of cheese surface treatment selected essential oils on microflora of cheeses and their shelf life. Results of the pilot experiment suggest that the surface treatment of cheese plays together with respect to the principles of hygiene in the production of cheese and the proper storage an important role in the inhibition of contaminating microflora. The surface treatment can also use essential oils of some plants. Next on the initial results of the modified experiments will follow.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210302" target="_blank" >QJ1210302: Technologické postupy a složení mléčných výrobků umožňující prodloužení údržnosti, zvýšení bezpečnosti nebo zvýšení nutričních a zdravotních benefitů prostřednictvím bioaktivních látek přirozeně se vyskytujících v potravinách</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků X.

  • ISBN

    978-80-7375-755-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    35-37

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Mendelova univerzita v Brně

  • Datum konání akce

    16. 5. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku