Vliv zkrmování kvasinkové kultury na krevní sérum u skotu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00203917" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00203917 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv zkrmování kvasinkové kultury na krevní sérum u skotu
Popis výsledku v původním jazyce
Do našeho experimentu bylo zařazeno 16 plemenic Českého strakatého skotu a jejich telata. Cílem pokusného sledování bylo zhodnotit vliv zkrmování kvasinkové kultury na obsah sérových Ig G plemenic zařazených do experimentu a dále porovnat s Ig G v séru telat. Odběry krve u plemenic byly provedeny cca 23 dní před porodem a den po porodu. Telatům byla krev odebrána 3. -- 5. den po narození. U plemenic v kontrolní skupině byly naměřeny hodnoty postupně podle odběrů 14,4 - 11,06 g/l Ig G a 12,9 - 11,14 g/lIg G. U jejich telat byla naměřena hodnota 12,3 - 9,92 g/l Ig G. U plemenic v pokusné skupině byly naměřeny hodnoty postupně podle odběrů 14,5 - 9,20 g/l Ig G a 20,4 - 9,87 g/l Ig G. U jejich telat byla naměřena hodnota 12,4 - 7,32 g/l Ig G. Výsledky byly statisticky zpracovány v programu Microsoft Excel a Statistika 10.0.
Název v anglickém jazyce
Effect of feeding yeast culture on blood serum cattle
Popis výsledku anglicky
In our experiment were included 16 Red Spotted Cattle cows and their calves. The aim of the experiment was to evaluate the effect of monitoring of feeding yeast culture on the content of serum Ig G cows included in the experiment and to compare with Ig Glevels in calves. Blood samples were carried out at the cows about 23 days before and the day after birth. Calves blood was collected 3 - 5 day after birth. The cows in the control group values were progressively sampling 14.4 - 11.06 g / l Ig G and 12.9 - 11.14 g / l Ig G. At their calves were measured value of 12.3 - 9.92 g / l Ig G for cows of the experimental group were measured by sampling values successively 14.5 - 9.20 g / l Ig G and 20.4 - 9.87 g / l of Ig G for the calves were measured value 12.4 - 7.32 g / l Ig G. The results were statistically processed in Microsoft Excel and Statistics 10.0.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
X. Kábrtovy dietetické dny
ISBN
978-80-263-0365-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
139-142
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
1. 1. 2013
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—