Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv zkrmování kvasinkové kultury na krevní sérum u skotu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00203917" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00203917 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv zkrmování kvasinkové kultury na krevní sérum u skotu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Do našeho experimentu bylo zařazeno 16 plemenic Českého strakatého skotu a jejich telata. Cílem pokusného sledování bylo zhodnotit vliv zkrmování kvasinkové kultury na obsah sérových Ig G plemenic zařazených do experimentu a dále porovnat s Ig G v séru telat. Odběry krve u plemenic byly provedeny cca 23 dní před porodem a den po porodu. Telatům byla krev odebrána 3. -- 5. den po narození. U plemenic v kontrolní skupině byly naměřeny hodnoty postupně podle odběrů 14,4 - 11,06 g/l Ig G a 12,9 - 11,14 g/lIg G. U jejich telat byla naměřena hodnota 12,3 - 9,92 g/l Ig G. U plemenic v pokusné skupině byly naměřeny hodnoty postupně podle odběrů 14,5 - 9,20 g/l Ig G a 20,4 - 9,87 g/l Ig G. U jejich telat byla naměřena hodnota 12,4 - 7,32 g/l Ig G. Výsledky byly statisticky zpracovány v programu Microsoft Excel a Statistika 10.0.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of feeding yeast culture on blood serum cattle

  • Popis výsledku anglicky

    In our experiment were included 16 Red Spotted Cattle cows and their calves. The aim of the experiment was to evaluate the effect of monitoring of feeding yeast culture on the content of serum Ig G cows included in the experiment and to compare with Ig Glevels in calves. Blood samples were carried out at the cows about 23 days before and the day after birth. Calves blood was collected 3 - 5 day after birth. The cows in the control group values were progressively sampling 14.4 - 11.06 g / l Ig G and 12.9 - 11.14 g / l Ig G. At their calves were measured value of 12.3 - 9.92 g / l Ig G for cows of the experimental group were measured by sampling values successively 14.5 - 9.20 g / l Ig G and 20.4 - 9.87 g / l of Ig G for the calves were measured value 12.4 - 7.32 g / l Ig G. The results were statistically processed in Microsoft Excel and Statistics 10.0.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    X. Kábrtovy dietetické dny

  • ISBN

    978-80-263-0365-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    139-142

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    1. 1. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku