Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of addition of selenium to content immunoglobulin G in serum of cows

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F14%3A00213684" target="_blank" >RIV/62156489:43210/14:00213684 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    The effect of addition of selenium to content immunoglobulin G in serum of cows

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This work was processed on a farm in the Pardubice region. Our experiment involved 28 Czech Fleckvieh cattle. The aim was to evaluate the experimental observation changes from the content of immunoglobulin G in blood after supplementation of selenium inthe cow's diet. Blood was taken about 23 days before the expected date of birth and postpartum. Blood was a quantitative determination of IgG form Bovine biological samples using sandwich, enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA).The control group reached values 14.81 - 8.745 Ig G g/l-1 for sampling before feeding the feed supplement and take postpartum values 11.31 - 2.538 g/l-1. The experimental group reached values 15.81 - 7.496 Ig G g/l-1 for sampling before feeding the feed supplement and take postpartum values 13.03 - 2.271 g/l-1. The obtained values were analyzed in Microsoft Excel and Statistica.

  • Název v anglickém jazyce

    THE EFFECT OF ADDITION OF SELENIUM TO CONTENT IMMUNOGLOBULIN G IN SERUM OF COWS

  • Popis výsledku anglicky

    This work was processed on a farm in the Pardubice region. Our experiment involved 28 Czech Fleckvieh cattle. The aim was to evaluate the experimental observation changes from the content of immunoglobulin G in blood after supplementation of selenium inthe cow's diet. Blood was taken about 23 days before the expected date of birth and postpartum. Blood was a quantitative determination of IgG form Bovine biological samples using sandwich, enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA).The control group reached values 14.81 - 8.745 Ig G g/l-1 for sampling before feeding the feed supplement and take postpartum values 11.31 - 2.538 g/l-1. The experimental group reached values 15.81 - 7.496 Ig G g/l-1 for sampling before feeding the feed supplement and take postpartum values 13.03 - 2.271 g/l-1. The obtained values were analyzed in Microsoft Excel and Statistica.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Animal Breeding 2014

  • ISBN

    978-80-7375-895-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    46-50

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Mendelu v Brně

  • Datum konání akce

    9. 1. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku