Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The influence of lameness of holstein breed milk cows on their dairy yield

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00233647" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00233647 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.animalwelfare.szie.hu/sites/default/files/cikkek/201303/AWETH20133001005.pdf" target="_blank" >http://www.animalwelfare.szie.hu/sites/default/files/cikkek/201303/AWETH20133001005.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The influence of lameness of holstein breed milk cows on their dairy yield

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In this project we were occupied with the influence of lameness on dairy yield of Holstein breed milk cows. Experiment was carried out in Farma Papůvka in Pňovice. 59 cows were diagnosed as having lameness. For comparison, there were 59 milk cows withoutlimping symptoms chosen by random sampling and joined to previous milk cows. As monitored parameter the actual milk yield, the fat content, content of protein and lactose were evaluated. We have found out that milk cows without lameness had average actual milk yield 14,90 kg of milk, average protein content 3,12% and average lactose content 4,67%. Unlike these, milk cows with lameness had actual milk yield 11,48 kg of milk, the protein content 3,31% and lactose content 4,92%. These differences were evaluated as highly statistically significant (P<0,01) in every cases. Only the average fat content (with healthy milk cows 4,22% and with affected milk cows 4,48%) was not statistically significant. Based on these results, we can pronounce

  • Název v anglickém jazyce

    The influence of lameness of holstein breed milk cows on their dairy yield

  • Popis výsledku anglicky

    In this project we were occupied with the influence of lameness on dairy yield of Holstein breed milk cows. Experiment was carried out in Farma Papůvka in Pňovice. 59 cows were diagnosed as having lameness. For comparison, there were 59 milk cows withoutlimping symptoms chosen by random sampling and joined to previous milk cows. As monitored parameter the actual milk yield, the fat content, content of protein and lactose were evaluated. We have found out that milk cows without lameness had average actual milk yield 14,90 kg of milk, average protein content 3,12% and average lactose content 4,67%. Unlike these, milk cows with lameness had actual milk yield 11,48 kg of milk, the protein content 3,31% and lactose content 4,92%. These differences were evaluated as highly statistically significant (P<0,01) in every cases. Only the average fat content (with healthy milk cows 4,22% and with affected milk cows 4,48%) was not statistically significant. Based on these results, we can pronounce

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Animal Welfare, Ethology and Housing Systems

  • ISSN

    1786-8440

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    9

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    HU - Maďarsko

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    1-5

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus