Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of barn microclimate and stage of lactation on milk composition and qualitative parameters of individual milk samples of czech fleckvieh cows from winter to summer

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F14%3A00211705" target="_blank" >RIV/62156489:43210/14:00211705 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of barn microclimate and stage of lactation on milk composition and qualitative parameters of individual milk samples of czech fleckvieh cows from winter to summer

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Objective of this research was monitored effect of barn microclimate and stage of lactation on composition and qualitative parameters of individual milk samples. During the period of 28 February 2012 to 31 July 2012 were analyzed 26 individual milk samples from yield control (sampled once a month) obtained in herd of Czech Fleckvieh cows from Moravian farm GenAGRO Říčany, a.s. (GPS 49°12'32.319"N, 16°23'42.666"E). The study included 26 cows (daughters of one father RAD 198) in different stages of lactation (from 50th to 512th day) on 1st to 4th lactation. Monitored barn microclimate factors were barn airspace temperature (BAT) and relative humidity (RH). Individual's milk samples were analyzed at Mendel University in Brno (Department of Animal Breeding). Follow milk parameters were: content of fat (F), protein content (P), lactose content (L), solids-non-fat content (SNF), milk yield (MY), milk freezing point (FP), density (D), active acidity (AA). Based on the correlation was found th

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of barn microclimate and stage of lactation on milk composition and qualitative parameters of individual milk samples of czech fleckvieh cows from winter to summer

  • Popis výsledku anglicky

    Objective of this research was monitored effect of barn microclimate and stage of lactation on composition and qualitative parameters of individual milk samples. During the period of 28 February 2012 to 31 July 2012 were analyzed 26 individual milk samples from yield control (sampled once a month) obtained in herd of Czech Fleckvieh cows from Moravian farm GenAGRO Říčany, a.s. (GPS 49°12'32.319"N, 16°23'42.666"E). The study included 26 cows (daughters of one father RAD 198) in different stages of lactation (from 50th to 512th day) on 1st to 4th lactation. Monitored barn microclimate factors were barn airspace temperature (BAT) and relative humidity (RH). Individual's milk samples were analyzed at Mendel University in Brno (Department of Animal Breeding). Follow milk parameters were: content of fat (F), protein content (P), lactose content (L), solids-non-fat content (SNF), milk yield (MY), milk freezing point (FP), density (D), active acidity (AA). Based on the correlation was found th

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Animal Breeding 2014

  • ISBN

    978-80-7375-895-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    163-168

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Mendelu v Brně

  • Datum konání akce

    9. 1. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku