Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv doby mražení na vybrané parametry bazénových vzorků mléka dojnic holštýnského plemene

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F14%3A00211736" target="_blank" >RIV/62156489:43210/14:00211736 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv doby mražení na vybrané parametry bazénových vzorků mléka dojnic holštýnského plemene

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo zhodnotit vliv doby mražení na vybrané parametry bazénových vzorků mléka. Zaznamenání případných změn ve složení nebo vlastnostech mléka během skladování mražením je důležité v případě nutnosti vzorky uchovat a analyzovat později. Bazénové vzorky mléka pocházely od dojnic holštýnského plemene chovaných na Školním zemědělském podniku v Žabčicích. Mléko z ranního dojení bylo odebíráno 1x týdně v období od 13. 11. 2012 do 15. 10. 2013 a v laboratoři stejným poměrem rozděleno na vzorky 0, 24 hod., 7 dní, 28 dní. Vzorek 0 byl okamžitě rozborován, ostatní vzorky byly zmraženy a rozborovány po 24 hodinách, 7 dnech a 28 dnech. Průměrné hodnoty měřených ukazatelů u všech vzorků (n=172) za celé sledované období byly: pH 6,61, titrační kyselost 6,54 °SH, obsah tuku 3,86 %, obsah bílkovin 3,20 %, obsah laktózy 4,77 %, tukuprostá sušina (TPS) 8,68 %, bod mrznutí mléka -0,556 °C, syřitelnost 209 sec., třída kvality sýřeniny 2. Byl zjištěn statisticky velmi vysoce průkazný (P 0,001)

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of freezing on selected parameters of bulk milk samples from Holstein dairy cows

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the study was to evaluate the effect of freezing time on selected parameters of bulk milk samples. Record any changes in the composition of the milk or freezing during storage is important when necessary to preserve the samples and analyzed later. The bulk milk samples came from cows of the Holstein breed kept at the farm in Žabčice. The milk from the morning milking were collected 1 week in the period from 13. 11. 2012 to 15. 10. 2013 and in the laboratory by the same ratio divided into samples 0, 24 hrs., 7 days, 28 days. The sample was immediately analysed 0, the other samples were frozen and analyzedafter 24 hours, 7 days and 28 days. The average values of the measured parameters for all samples (n = 172) for the entire period were: pH 6.61, titratable acidity of 6.54 ° SH, fat content 3.86%, 3.20% protein content, lactose content of 4.77 % non-fat dry matter (TPS) 8.68%, milk freezing point -0.556 ° C, syřitelnost 209 sec., second class quality curds was a statistically

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Celostátní přehlídky sýrů 2014 Výsledky přehlídek a sborník přednášek konference Mléko a sýry

  • ISBN

    978-80-7080-909-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    113-116

  • Název nakladatele

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Místo vydání

    Technická 5, 166 28 Praha 6

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    22. 1. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku