Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The influence of storage method on the sensory characteristics of smear-ripened cheese

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F14%3A00217149" target="_blank" >RIV/62156489:43210/14:00217149 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.cabi.org/cabdirect/FullTextPDF/2014/20143095685.pdf" target="_blank" >http://www.cabi.org/cabdirect/FullTextPDF/2014/20143095685.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The influence of storage method on the sensory characteristics of smear-ripened cheese

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The paper is focused on the possibility of extending the shelf life of smear-ripened cheeses by storing them in different conditions but preserving their sensory characteristics. The cheeses were stored in the following conditions: A - storage in a refrigerator at 4 -- 8 °C, B - storage in a refrigerator at 4 -- 8 °C and one week in a freezer at -18 °C, C - storage in a refrigerator at 4 -- 8 °C and 7 weeks in a freezer at -18 °C. A sensory analysis of smell, colour and appearance, the degree of ripeness, consistency and taste was performed. For rating, unstructured line scales were used. As the best storage method for preserving the sensory characteristics and extending the shelf life proved out to be the storage in a refrigerator at 4 -- 8 °C (samples A) and the second best method for extending the shelf life was the storage in a refrigerator at 4 -- 8 °C and 7 weeks in a freezer at -18 °C.

  • Název v anglickém jazyce

    The influence of storage method on the sensory characteristics of smear-ripened cheese

  • Popis výsledku anglicky

    The paper is focused on the possibility of extending the shelf life of smear-ripened cheeses by storing them in different conditions but preserving their sensory characteristics. The cheeses were stored in the following conditions: A - storage in a refrigerator at 4 -- 8 °C, B - storage in a refrigerator at 4 -- 8 °C and one week in a freezer at -18 °C, C - storage in a refrigerator at 4 -- 8 °C and 7 weeks in a freezer at -18 °C. A sensory analysis of smell, colour and appearance, the degree of ripeness, consistency and taste was performed. For rating, unstructured line scales were used. As the best storage method for preserving the sensory characteristics and extending the shelf life proved out to be the storage in a refrigerator at 4 -- 8 °C (samples A) and the second best method for extending the shelf life was the storage in a refrigerator at 4 -- 8 °C and 7 weeks in a freezer at -18 °C.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Science.

  • ISSN

    1338-5178

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    3

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    18-21

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus