Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Influence of garlic extract on antioxidant status of chicken

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F14%3A00229934" target="_blank" >RIV/62156489:43210/14:00229934 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/70883521:28110/14:43872857

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.potravinarstvo.com/journal1/index.php/potravinarstvo/article/view/404/pdf" target="_blank" >http://www.potravinarstvo.com/journal1/index.php/potravinarstvo/article/view/404/pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.5219/404" target="_blank" >10.5219/404</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Influence of garlic extract on antioxidant status of chicken

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In 2006 the European Union banned the feeding of antibiotic growth promoters because of possible risk of drug resistance in human pathogens bacteria. This is the reason for the study of various phytogenic additives and their extracts as a natural sourceof biologically important compounds. Antimicrobial substances are a commonly included in chicken feed rations. They are used mainly as prevention against various diseases, and also to stimulate growth. The beneficial effects of garlic on animal organismresulting from their antimicrobial, antioxidative and antihypertensive properities. Studies focused on growth, conversion and meat quality of different types of animals indicate its positive effects. In our experiment we studied the influence of garlic extract in a dose of 0, 10 g and 15 g per 1 kg of chicken feed mixture. We focused on weight gains and antioxidant status of an organism.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of garlic extract on antioxidant status of chicken

  • Popis výsledku anglicky

    In 2006 the European Union banned the feeding of antibiotic growth promoters because of possible risk of drug resistance in human pathogens bacteria. This is the reason for the study of various phytogenic additives and their extracts as a natural sourceof biologically important compounds. Antimicrobial substances are a commonly included in chicken feed rations. They are used mainly as prevention against various diseases, and also to stimulate growth. The beneficial effects of garlic on animal organismresulting from their antimicrobial, antioxidative and antihypertensive properities. Studies focused on growth, conversion and meat quality of different types of animals indicate its positive effects. In our experiment we studied the influence of garlic extract in a dose of 0, 10 g and 15 g per 1 kg of chicken feed mixture. We focused on weight gains and antioxidant status of an organism.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Potravinárstvo - Food Science (elektronická verze)

  • ISSN

    1337-0960

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    8

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    315-320

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus