Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hodnocení statistických výsledků kvalitativních ukazatelů syrového kravského mléka

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F14%3A00230670" target="_blank" >RIV/62156489:43210/14:00230670 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26722861:_____/14:#KL06

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hodnocení statistických výsledků kvalitativních ukazatelů syrového kravského mléka

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byly vyhodnoceny výsledky technologických ukazatelů syrového kravského mléka sledovaného v letech 2012 a 2013. Mléko bylo odebíráno od šesti farem a soubory vzorků byly označeny jako farma I až VI. Do hodnocení byly dále zahrnuty i výsledky z nepravidelného odběru dalších sedmi farem, který byl souhrnně označen jako farma VII. Cílem práce bylo posoudit, zda dílčí statistické výsledky kvality syrového kravského mléka (bazénové vzorky) mohou být využity k redefinici a inovaci nebo nové definici parametrů(limitů) kvalitativních standardů mléčných ukazatelů a rovněž k redefinici a inovaci kvalitativních standardů mléka malých přežvýkavců. Z výsledků je zřejmé, že kvalitativní ukazatelé sledovaných souborů mléka vykazovaly shodné nebo nepatrně lepší výsledky technologických ukazatelů a lze je tedy využít jako podklad pro tvorbu nebo inovaci technologických parametrů mléka malých přežvýkavců.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of statistical results of qualitative parameters of raw cow's milk

  • Popis výsledku anglicky

    There were evaluated the results of technological parameters of raw cow's milk monitored between years 2012 and 2013. Milk was collected from six farms and sample sets were identified as farm I to VI. The results from irregular sampling of seven other farms, which were together identified as farm VII, were included as well. The aim of the study was to assess whether the partial results of the statistical quality of raw cow's milk can be used for upgrade, redefining or for a new definition of the milk parameters (limits), and whether the results are useful also for redefining and innovation a quality standards of small ruminants milk. The results indicate that the quality of the investigated files showed the same or slightly better technical indicatorsin comparison with the standards and the national average, and can therefore be used as a basis for creation or innovation of technological parameters of small ruminant milk.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Stanovení parametrů pro legislativní hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti syrového mléka krav, ovcí a koz</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mlékařské listy-Zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

  • Číslo periodika v rámci svazku

    146

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    20-24

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus