Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Determination of Volatiles in Beer using Solid-Phase Microextraction in Combination with Gas Chromatography/Mass Spectrometry

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F14%3A00233162" target="_blank" >RIV/62156489:43210/14:00233162 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.agriculturejournals.cz/publicFiles/124067.pdf" target="_blank" >http://www.agriculturejournals.cz/publicFiles/124067.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Determination of Volatiles in Beer using Solid-Phase Microextraction in Combination with Gas Chromatography/Mass Spectrometry

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Headspace solid phase microextraction and purge and trap analysis were used for the determination of volatiles in beer. These methods were compared with the analysis of unconcentrated gas phase and liquid extraction. Solid phase microextraction proved tobe the most useful and was investigated more closely. Volatiles were isolated by the means of different combinations of sorbents, sorption was performed at various temperatures and times. The addition of salt to the sample and stirring of the sample were examined to enhance the analyte concentration in the gas phase. Ultrasonic bath and filtration were tested to remove carbon dioxide. Not all methods improved the sorption of volatiles. Stirring was characterised by low repeatability and ultrasonic bathcauses to the loss of volatile analytes. Distribution constants of volatiles depend on their boiling points and thus different sorption temperatures are suitable for different substances.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of Volatiles in Beer using Solid-Phase Microextraction in Combination with Gas Chromatography/Mass Spectrometry

  • Popis výsledku anglicky

    Headspace solid phase microextraction and purge and trap analysis were used for the determination of volatiles in beer. These methods were compared with the analysis of unconcentrated gas phase and liquid extraction. Solid phase microextraction proved tobe the most useful and was investigated more closely. Volatiles were isolated by the means of different combinations of sorbents, sorption was performed at various temperatures and times. The addition of salt to the sample and stirring of the sample were examined to enhance the analyte concentration in the gas phase. Ultrasonic bath and filtration were tested to remove carbon dioxide. Not all methods improved the sorption of volatiles. Stirring was characterised by low repeatability and ultrasonic bathcauses to the loss of volatile analytes. Distribution constants of volatiles depend on their boiling points and thus different sorption temperatures are suitable for different substances.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CC - Organická chemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    O - Projekt operacniho programu

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Sciences

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    32

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    241-248

  • Kód UT WoS článku

    338755800006

  • EID výsledku v databázi Scopus