Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Viscosity and Analytical Differences between Raw Milk and UHT Milk of Czech Cows

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43907330" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43907330 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1515/sab-2015-0020" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1515/sab-2015-0020</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1515/sab-2015-0020" target="_blank" >10.1515/sab-2015-0020</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Viscosity and Analytical Differences between Raw Milk and UHT Milk of Czech Cows

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Viscosity and analytical differences in four milk samples from Czech cows were described. Three samples of UHT milk (0.5%, 1.5%, and 3.5% fat) and one sample of raw milk from a Czech bio-farm were analyzed. The following analytical properties were observed: titratable acidity, fat content, dry matter content, and protein content. Titratable acidity and dry matter content decreased in dependence upon the increasing milk fat content. The protein content ranged 3.51-3.57 g per 100 g milk. The milk flow behaviour represented by density, dynamic and kinematic viscosity, as well as the dependence of the milk flow behaviour on temperature were investigated. These properties were measured using a digital densitometer and a rotary viscometer. Milk density was studied at temperatures ranging 0-60 oC and dynamic viscosity at 0-100 oC. With increasing temperature, the density and dynamic viscosity of the studied milk samples decreased. The temperature dependence of dynamic viscosity was manifested

  • Název v anglickém jazyce

    Viscosity and Analytical Differences between Raw Milk and UHT Milk of Czech Cows

  • Popis výsledku anglicky

    Viscosity and analytical differences in four milk samples from Czech cows were described. Three samples of UHT milk (0.5%, 1.5%, and 3.5% fat) and one sample of raw milk from a Czech bio-farm were analyzed. The following analytical properties were observed: titratable acidity, fat content, dry matter content, and protein content. Titratable acidity and dry matter content decreased in dependence upon the increasing milk fat content. The protein content ranged 3.51-3.57 g per 100 g milk. The milk flow behaviour represented by density, dynamic and kinematic viscosity, as well as the dependence of the milk flow behaviour on temperature were investigated. These properties were measured using a digital densitometer and a rotary viscometer. Milk density was studied at temperatures ranging 0-60 oC and dynamic viscosity at 0-100 oC. With increasing temperature, the density and dynamic viscosity of the studied milk samples decreased. The temperature dependence of dynamic viscosity was manifested

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Scientia Agriculturae Bohemica

  • ISSN

    1211-3174

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    46

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    78-83

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus