Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Bezlepkové rýžové těstoviny s přídavkem vlákniny a barviva z přírodních surovin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43907517" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43907517 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0028/uv028152.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0028/uv028152.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Bezlepkové rýžové těstoviny s přídavkem vlákniny a barviva z přírodních surovin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo navrhnout vhodnou recepturu pro výrobu bezlepkových těstovin. Pro zvýšení nutriční hodnoty produktů byly přidány různé typy vlákniny o různé délce vlákna. Hydroxypropylmetylcelulóza byla použita jako náhrada lepku. Senzoricky nejlepší byly vyhodnoceny vzorky vyrobené z rýžové mouky s přídavkem 8 % pšeničné vlákniny s označením WF 600 a s přídavkem 3 % práškového barviva z červené řepy a špenátu.

  • Název v anglickém jazyce

    Gluten-free rice dough products wikth addition of fibrous material and dyestuff of natural raw materials

  • Popis výsledku anglicky

    The aim was to propose a suitable recipe for the production of gluten-free pasta. To increase the nutritional value of products have been added to various types of pulp fibers of different lengths. Hydroxypropyl methylcellulose has been used as a substitute for gluten. Sensory evaluation of the sample were best made from rice flour with addition of 8% of wheat fiber with the designation WF 600 and supplemented with 3% powdered dye from the beets and spinach.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    28152

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Mendelova univerzita v Brně

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence