Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

On the influence of storage duration on rheological properties of liquid egg products and response of eggs to impact loading - Japanese quail eggs

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43907764" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43907764 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/61388998:_____/15:00444684

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2015.05.030" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2015.05.030</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2015.05.030" target="_blank" >10.1016/j.jfoodeng.2015.05.030</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    On the influence of storage duration on rheological properties of liquid egg products and response of eggs to impact loading - Japanese quail eggs

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The eggs of wild-type European-originated quails were stored for I, 2, 3, 4, 6, 8, 10, 12, 14, and 16 weeks at constant temperature 4 degrees C. The three groups of parameters describing the egg quality were obtained. First of all the egg quality parameters were described in terms of egg weight, shell weight, yolk height, albumen height, albumen index, yolk index, Haugh units, and egg weight loss. In the next step the rheological behaviour of liquid egg products (egg yolk, egg white and whole liquid egg) was studied using a concentric cylinder viscometer. Flow curves of all liquid egg products exhibited Non-Newtonian behaviour. Experimental results were described using both of Herschel-Bulkley model and Oswald-de Waele model. The difference between results of these models can be neglected. The effect of the storage duration on the rheological behaviour is different for the different liquid egg products. The eggs were also loaded by the non-destructive impact. The response of eggs to im

  • Název v anglickém jazyce

    On the influence of storage duration on rheological properties of liquid egg products and response of eggs to impact loading - Japanese quail eggs

  • Popis výsledku anglicky

    The eggs of wild-type European-originated quails were stored for I, 2, 3, 4, 6, 8, 10, 12, 14, and 16 weeks at constant temperature 4 degrees C. The three groups of parameters describing the egg quality were obtained. First of all the egg quality parameters were described in terms of egg weight, shell weight, yolk height, albumen height, albumen index, yolk index, Haugh units, and egg weight loss. In the next step the rheological behaviour of liquid egg products (egg yolk, egg white and whole liquid egg) was studied using a concentric cylinder viscometer. Flow curves of all liquid egg products exhibited Non-Newtonian behaviour. Experimental results were described using both of Herschel-Bulkley model and Oswald-de Waele model. The difference between results of these models can be neglected. The effect of the storage duration on the rheological behaviour is different for the different liquid egg products. The eggs were also loaded by the non-destructive impact. The response of eggs to im

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    BK - Mechanika tekutin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Food Engineering

  • ISSN

    0260-8774

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    166

  • Číslo periodika v rámci svazku

    December

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    86-94

  • Kód UT WoS článku

    000359331700011

  • EID výsledku v databázi Scopus