Vliv nízkého obsahu sušiny silážované vojtěšky na výslednou kvalitu siláže
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43908128" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43908128 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/62156489:43810/15:43908128
Výsledek na webu
<a href="https://fvhe.vfu.cz/konference/aktualni-konference/sbornik-xi.-kabrtovy-dieteticke-dny-2015.pdf" target="_blank" >https://fvhe.vfu.cz/konference/aktualni-konference/sbornik-xi.-kabrtovy-dieteticke-dny-2015.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv nízkého obsahu sušiny silážované vojtěšky na výslednou kvalitu siláže
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo zhodnotit vliv nižšího obsahu sušiny silážované vojtěšky (do 24 %) a přídavku silážních aditiv na kvalitu kvasného procesu siláže.
Název v anglickém jazyce
Influence of low dry matter content of ensiling alfalfa on the silage quality
Popis výsledku anglicky
Harvesting alfalfa in the later vegetation stages decreased the total amount of ash matter and of the individual mineral substances compared to alfalfa harvested at the beginning or before bud set. The benefit of harvesting alfalfa during the recommendedvegetation stage is not only its optimal nutritional value, higher digestibility of organic nutrients, but also more effective production. The aim of this study was to evaluate the effect of low dry matter content of alfalfa on the qualitative parameters of fermentation process. It was investigated as well as the influence of added silage additives on the fermentation parameters in model silage. This confirmed the hypothesis that alfalfa silage with low dry matter content (23.587 %) and the applicationof silage additives makes no assumption of good quality silage. U model silage was found a large outflow of silage fluids (36.34 liters /t control silage; 30.4 l /t silage with the addition of the chemical additive and 24.2 l / t inocula
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
XI. Kábrtovy dietetické dny
ISBN
978-80-263-0901-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
218-221
Název nakladatele
Tribun EU s.r.o.
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
14. 5. 2015
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—