Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv nízkého obsahu sušiny silážované vojtěšky na výslednou kvalitu siláže

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43908128" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43908128 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62156489:43810/15:43908128

  • Výsledek na webu

    <a href="https://fvhe.vfu.cz/konference/aktualni-konference/sbornik-xi.-kabrtovy-dieteticke-dny-2015.pdf" target="_blank" >https://fvhe.vfu.cz/konference/aktualni-konference/sbornik-xi.-kabrtovy-dieteticke-dny-2015.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv nízkého obsahu sušiny silážované vojtěšky na výslednou kvalitu siláže

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo zhodnotit vliv nižšího obsahu sušiny silážované vojtěšky (do 24 %) a přídavku silážních aditiv na kvalitu kvasného procesu siláže.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of low dry matter content of ensiling alfalfa on the silage quality

  • Popis výsledku anglicky

    Harvesting alfalfa in the later vegetation stages decreased the total amount of ash matter and of the individual mineral substances compared to alfalfa harvested at the beginning or before bud set. The benefit of harvesting alfalfa during the recommendedvegetation stage is not only its optimal nutritional value, higher digestibility of organic nutrients, but also more effective production. The aim of this study was to evaluate the effect of low dry matter content of alfalfa on the qualitative parameters of fermentation process. It was investigated as well as the influence of added silage additives on the fermentation parameters in model silage. This confirmed the hypothesis that alfalfa silage with low dry matter content (23.587 %) and the applicationof silage additives makes no assumption of good quality silage. U model silage was found a large outflow of silage fluids (36.34 liters /t control silage; 30.4 l /t silage with the addition of the chemical additive and 24.2 l / t inocula

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    XI. Kábrtovy dietetické dny

  • ISBN

    978-80-263-0901-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    218-221

  • Název nakladatele

    Tribun EU s.r.o.

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    14. 5. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku