Vláknina, její význam a využití v mléčných produktech
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F16%3A43909187" target="_blank" >RIV/62156489:43210/16:43909187 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vláknina, její význam a využití v mléčných produktech
Popis výsledku v původním jazyce
Článek pojednává o jednotlivých typech vlákniny, o využití v potravinářských produktech a o vlivu vlákniny na senzorické vlastnosti potravinářských výrobků. V mléčných produktech používáme vlákninové přípravky u fermentovaných mléčných produktů, jako jsou jogurty, kefíry, dále v sýrech a syrových pomazánkách, mléčných nápojích a zmrzlinách.
Název v anglickém jazyce
Fibre, its meaning and use in dairy products
Popis výsledku anglicky
The article discusses the various types of fiber, for use in food products and the impact of fiber on the sensory characteristics of food products. In dairy products, fiber products used in fermented dairy products such as yoghurt, kefir, cheese, and further in raw spreads, dairy beverages, and ice creams.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1210302" target="_blank" >QJ1210302: Technologické postupy a složení mléčných výrobků umožňující prodloužení údržnosti, zvýšení bezpečnosti nebo zvýšení nutričních a zdravotních benefitů prostřednictvím bioaktivních látek přirozeně se vyskytujících v potravinách</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků XIII.
ISBN
978-80-7509-412-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
65-68
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
19. 5. 2016
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—