Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vláknina, její význam a využití v mléčných produktech

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F16%3A43909187" target="_blank" >RIV/62156489:43210/16:43909187 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vláknina, její význam a využití v mléčných produktech

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článek pojednává o jednotlivých typech vlákniny, o využití v potravinářských produktech a o vlivu vlákniny na senzorické vlastnosti potravinářských výrobků. V mléčných produktech používáme vlákninové přípravky u fermentovaných mléčných produktů, jako jsou jogurty, kefíry, dále v sýrech a syrových pomazánkách, mléčných nápojích a zmrzlinách.

  • Název v anglickém jazyce

    Fibre, its meaning and use in dairy products

  • Popis výsledku anglicky

    The article discusses the various types of fiber, for use in food products and the impact of fiber on the sensory characteristics of food products. In dairy products, fiber products used in fermented dairy products such as yoghurt, kefir, cheese, and further in raw spreads, dairy beverages, and ice creams.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210302" target="_blank" >QJ1210302: Technologické postupy a složení mléčných výrobků umožňující prodloužení údržnosti, zvýšení bezpečnosti nebo zvýšení nutričních a zdravotních benefitů prostřednictvím bioaktivních látek přirozeně se vyskytujících v potravinách</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků XIII.

  • ISBN

    978-80-7509-412-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    65-68

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    19. 5. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku