Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv věku bahnice na kvantitu a složení organického ovčího mléka

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F16%3A43909193" target="_blank" >RIV/62156489:43210/16:43909193 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv věku bahnice na kvantitu a složení organického ovčího mléka

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem studie bylo zjistit vliv věku bahnice na dojivost a obsah základních složek organického ovčího mléka. Věk bahnice měl průkazný vliv na všechny zkoumané ukazatele. Nejvyšší denní nádoj, stejně jako nejvyšší obsah laktózy, byl zjištěn u bahnic ve věku čtyř let. Nejvyšší obsah sušiny, tuku, bílkovin a kaseinu byl zjištěn u šestiletých bahnic.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of age of ewes on daily milk yield and organic milk quality parameters

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to evaluate the influence of age of ewes on organic milk quality and daily milk yield. Age of ewes had significant effect on all analyzed parameters. The ewes 4 years old had the highest daily milk yield. The highest values of total solids, fat, protein and casein were found in age 6 years, the highest values of lactose was in age 4 years.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Stanovení parametrů pro legislativní hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti syrového mléka krav, ovcí a koz</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků XIII.

  • ISBN

    978-80-7509-412-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    42-45

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    19. 5. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku