Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Monitoring of the machine milking process with application of infrared thermography

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F16%3A43909594" target="_blank" >RIV/62156489:43210/16:43909594 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.17973/MMSJ.2016_09_201652" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.17973/MMSJ.2016_09_201652</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.17973/MMSJ.2016_09_201652" target="_blank" >10.17973/MMSJ.2016_09_201652</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Monitoring of the machine milking process with application of infrared thermography

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The paper is focused on monitoring of the machine milking process by infrared thermography method. The goal of the paper is thermography monitoring of the influence of machine milking on the udder and teats surface temperature and statistics valuation of measured values. Our study claimed suitability of IRT method for monitoring of machine milking. Statistical evaluation claimed statistically significant difference between temperatures of teats before and after machine milking. Probably it is due to direct contact of milking machine with teats causing mechanical stress of tissues. This is significant risk factor for infections and related financial losses. It is necessary to operate technological equipment for milking with suitable characteristics.

  • Název v anglickém jazyce

    Monitoring of the machine milking process with application of infrared thermography

  • Popis výsledku anglicky

    The paper is focused on monitoring of the machine milking process by infrared thermography method. The goal of the paper is thermography monitoring of the influence of machine milking on the udder and teats surface temperature and statistics valuation of measured values. Our study claimed suitability of IRT method for monitoring of machine milking. Statistical evaluation claimed statistically significant difference between temperatures of teats before and after machine milking. Probably it is due to direct contact of milking machine with teats causing mechanical stress of tissues. This is significant risk factor for infections and related financial losses. It is necessary to operate technological equipment for milking with suitable characteristics.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GB - Zemědělské stroje a stavby

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    MM Science Journal

  • ISSN

    1803-1269

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2016

  • Číslo periodika v rámci svazku

    September

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    985-988

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-84987646142