Monitoring of the machine milking process with application of infrared thermography
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F16%3A43909594" target="_blank" >RIV/62156489:43210/16:43909594 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.17973/MMSJ.2016_09_201652" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.17973/MMSJ.2016_09_201652</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.17973/MMSJ.2016_09_201652" target="_blank" >10.17973/MMSJ.2016_09_201652</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Monitoring of the machine milking process with application of infrared thermography
Popis výsledku v původním jazyce
The paper is focused on monitoring of the machine milking process by infrared thermography method. The goal of the paper is thermography monitoring of the influence of machine milking on the udder and teats surface temperature and statistics valuation of measured values. Our study claimed suitability of IRT method for monitoring of machine milking. Statistical evaluation claimed statistically significant difference between temperatures of teats before and after machine milking. Probably it is due to direct contact of milking machine with teats causing mechanical stress of tissues. This is significant risk factor for infections and related financial losses. It is necessary to operate technological equipment for milking with suitable characteristics.
Název v anglickém jazyce
Monitoring of the machine milking process with application of infrared thermography
Popis výsledku anglicky
The paper is focused on monitoring of the machine milking process by infrared thermography method. The goal of the paper is thermography monitoring of the influence of machine milking on the udder and teats surface temperature and statistics valuation of measured values. Our study claimed suitability of IRT method for monitoring of machine milking. Statistical evaluation claimed statistically significant difference between temperatures of teats before and after machine milking. Probably it is due to direct contact of milking machine with teats causing mechanical stress of tissues. This is significant risk factor for infections and related financial losses. It is necessary to operate technological equipment for milking with suitable characteristics.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GB - Zemědělské stroje a stavby
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
MM Science Journal
ISSN
1803-1269
e-ISSN
—
Svazek periodika
2016
Číslo periodika v rámci svazku
September
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
985-988
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-84987646142