Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The Effect of Period from Catching of Turkeys to Slaughtering on Breast Meat PSE Incidence

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F16%3A43910130" target="_blank" >RIV/62156489:43210/16:43910130 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2016/mnet_2016_full.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2016/mnet_2016_full.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The Effect of Period from Catching of Turkeys to Slaughtering on Breast Meat PSE Incidence

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The experiment involved 24 flocks of turkeys. Ten flocks were slaughtered within one hour after catching while fourteen flocks were transported to the slaughter for 80-100 km and the period between catching and slaughtering was 3-4 hours. The determination of PSE was done by staff visually and by palpation and they decisions were confirmed by water losses. The incidence of PSE meat was higher (P<0.05) for turkeys slaughtered within 1h after catching (5.7% vs. 1.4%). The loss of water for PSE free meat ranged from 10.1 to 13.1%, whereas PSE meat reached values from 14.2 to 15.6%, the differences were significant (P<0.05). It was confirmed that experienced staff at slaughter can very precisely and quickly recognize PSE meat visually and by palpation.

  • Název v anglickém jazyce

    The Effect of Period from Catching of Turkeys to Slaughtering on Breast Meat PSE Incidence

  • Popis výsledku anglicky

    The experiment involved 24 flocks of turkeys. Ten flocks were slaughtered within one hour after catching while fourteen flocks were transported to the slaughter for 80-100 km and the period between catching and slaughtering was 3-4 hours. The determination of PSE was done by staff visually and by palpation and they decisions were confirmed by water losses. The incidence of PSE meat was higher (P<0.05) for turkeys slaughtered within 1h after catching (5.7% vs. 1.4%). The loss of water for PSE free meat ranged from 10.1 to 13.1%, whereas PSE meat reached values from 14.2 to 15.6%, the differences were significant (P<0.05). It was confirmed that experienced staff at slaughter can very precisely and quickly recognize PSE meat visually and by palpation.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    MendelNet 2016: Proceedings of International PhD Students Conference

  • ISBN

    978-80-7509-443-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    245-249

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    9. 11. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku

    000392968500043