Hydroxymethylfurfural in Syrups, Doughs and in Syrup's Biscuits
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F16%3A43910177" target="_blank" >RIV/62156489:43210/16:43910177 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2016/mnet_2016_full.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2016/mnet_2016_full.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Hydroxymethylfurfural in Syrups, Doughs and in Syrup's Biscuits
Popis výsledku v původním jazyce
Hydroxymethylfurfural (HMF) is formed by dehydration of sugar and Maillard reaction during storage and food processing. The aim was to determine the amount of HMF in selected syrups, honey, cane molasses and sucrose, and then in doughs and biscuits made from these sweeteners. Biscuits were baked at 175 oC, 200 oC and 225 oC. In doughs was measured pH. The lowest specified value of HMF was in biscuits with sucrose, the dough with sucrose had the highest value of pH.
Název v anglickém jazyce
Hydroxymethylfurfural in Syrups, Doughs and in Syrup's Biscuits
Popis výsledku anglicky
Hydroxymethylfurfural (HMF) is formed by dehydration of sugar and Maillard reaction during storage and food processing. The aim was to determine the amount of HMF in selected syrups, honey, cane molasses and sucrose, and then in doughs and biscuits made from these sweeteners. Biscuits were baked at 175 oC, 200 oC and 225 oC. In doughs was measured pH. The lowest specified value of HMF was in biscuits with sucrose, the dough with sucrose had the highest value of pH.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
MendelNet 2016: Proceedings of International PhD Students Conference
ISBN
978-80-7509-443-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
577-581
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
9. 11. 2016
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
000392968500103