Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hydroxymethylfurfural in Syrups, Doughs and in Syrup's Biscuits

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F16%3A43910177" target="_blank" >RIV/62156489:43210/16:43910177 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2016/mnet_2016_full.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2016/mnet_2016_full.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Hydroxymethylfurfural in Syrups, Doughs and in Syrup's Biscuits

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Hydroxymethylfurfural (HMF) is formed by dehydration of sugar and Maillard reaction during storage and food processing. The aim was to determine the amount of HMF in selected syrups, honey, cane molasses and sucrose, and then in doughs and biscuits made from these sweeteners. Biscuits were baked at 175 oC, 200 oC and 225 oC. In doughs was measured pH. The lowest specified value of HMF was in biscuits with sucrose, the dough with sucrose had the highest value of pH.

  • Název v anglickém jazyce

    Hydroxymethylfurfural in Syrups, Doughs and in Syrup's Biscuits

  • Popis výsledku anglicky

    Hydroxymethylfurfural (HMF) is formed by dehydration of sugar and Maillard reaction during storage and food processing. The aim was to determine the amount of HMF in selected syrups, honey, cane molasses and sucrose, and then in doughs and biscuits made from these sweeteners. Biscuits were baked at 175 oC, 200 oC and 225 oC. In doughs was measured pH. The lowest specified value of HMF was in biscuits with sucrose, the dough with sucrose had the highest value of pH.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    MendelNet 2016: Proceedings of International PhD Students Conference

  • ISBN

    978-80-7509-443-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    577-581

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    9. 11. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku

    000392968500103