Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vyhodnocení nutriční kvality masa býků českého strakatého plemene skotu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F17%3A43910827" target="_blank" >RIV/62156489:43210/17:43910827 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vyhodnocení nutriční kvality masa býků českého strakatého plemene skotu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo vyhodnotit nutriční kvalitu masa býků českého strakatého plemene skotu. Do pokusu bylo zahrnuto 136 býků. Sledované ukazatele (obsah sušiny, obsah vnitrosvalového tuku, obsah bílkovin, obsah kolagenu, obsah popelovin a energetická hodnota) byly vyhodnocovány v závislosti na věku při porážce, hmotnosti jatečně upraveného těla a úrovni netto přírůstku. Obsah sušiny, bílkovin a vnitrosvalového tuku se neprůkazně (p &gt; 0,05) zvyšoval v závislosti na porážkovém věku býků. Na druhé straně hmotnost jatečně upraveného těla a průměrný denní přírůstek měli vysoce statisticky významný (p &lt; 0,01) vliv na obsah sušiny a energetickou hodnotu hovězího masa.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of beef nutrition quality of Czech Fleckvieh bulls

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to evaluate nutrition quality of beef of Czech Fleckvieh bulls. Totally 136 bulls were included in the experiment. The content of dry matter and intramuscular fat, total protein, content of collagen, ash and energy value were evaluated according to age at slaughter, carcass weight and average daily gain. Content of dry matter, proteins and intramuscular fat increased nonsignificantly depending on the age (p &gt; 0.05). On the other hand the carcass weight and average daily gain had highly statistically significant (p &lt; 0.01) influence on the content of dry matter and energy value of beef.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Animal Breeding 2017

  • ISBN

    978-80-7509-473-5

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    28-33

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    8. 2. 2017

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku