Impact of Added Colored Wheat Bran on Bread Quality
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F17%3A43911038" target="_blank" >RIV/62156489:43210/17:43911038 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://acta.mendelu.cz/media/pdf/actaun_2017065010099.pdf" target="_blank" >https://acta.mendelu.cz/media/pdf/actaun_2017065010099.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.11118/actaun201765010099" target="_blank" >10.11118/actaun201765010099</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Impact of Added Colored Wheat Bran on Bread Quality
Popis výsledku v původním jazyce
The impact of colored wheat bran addition on bread quality was tested on wheat varieties with purple pericarp (Konini, Rosso and Karkulka) and on a variety containing blue aleurone (Skorpion). The effect of 10 %, 15 % and 20 % bran addition on sensory evaluation, bread color and texture was compared to the characteristics of bread prepared from wheat variety Mulan. The addition of 10 % bran significantly increased the sensory evaluation scores of bread. Crumb characteristics were improved mainly by the addition of 10 % bran. Moreover, top-quality bread contained bran separated from wheat variety Konini.
Název v anglickém jazyce
Impact of Added Colored Wheat Bran on Bread Quality
Popis výsledku anglicky
The impact of colored wheat bran addition on bread quality was tested on wheat varieties with purple pericarp (Konini, Rosso and Karkulka) and on a variety containing blue aleurone (Skorpion). The effect of 10 %, 15 % and 20 % bran addition on sensory evaluation, bread color and texture was compared to the characteristics of bread prepared from wheat variety Mulan. The addition of 10 % bran significantly increased the sensory evaluation scores of bread. Crumb characteristics were improved mainly by the addition of 10 % bran. Moreover, top-quality bread contained bran separated from wheat variety Konini.
Klasifikace
Druh
J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis
ISSN
1211-8516
e-ISSN
—
Svazek periodika
65
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
99-104
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85015943138