Netradičně tradiční mléčné výrobky - zakysané mléčné výrobky
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F17%3A43912971" target="_blank" >RIV/62156489:43210/17:43912971 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Netradičně tradiční mléčné výrobky - zakysané mléčné výrobky
Popis výsledku v původním jazyce
Článek podává přehled o zakysaných mléčných výrobcích z různých zemí světa, které jsou v České republice málo známé a z tohoto důvodu o ně spotřebitelé nejeví velký zájem. Práce se zabývá základní charakteristikou a výrobou Ayranu, Kumysu, Skyru, Amasi a skandinávských mléčných fermentovaných výrobků.
Název v anglickém jazyce
Unconventionally traditional dairy products - fermented milk products
Popis výsledku anglicky
The manuscript gives an overview about fermented dairy products from various countries which are not so known in the Czech Republic, and for this reason the consumers are not much interested in them. The work deals with the basic characteristics and production of Ayran, Kumys, Skyr, Amasi and Scandinavian dairy products.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1210302" target="_blank" >QJ1210302: Technologické postupy a složení mléčných výrobků umožňující prodloužení údržnosti, zvýšení bezpečnosti nebo zvýšení nutričních a zdravotních benefitů prostřednictvím bioaktivních látek přirozeně se vyskytujících v potravinách</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Svazek periodika
72
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
142-145
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—