Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Netradičně tradiční mléčné výrobky - zakysané mléčné výrobky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F17%3A43912971" target="_blank" >RIV/62156489:43210/17:43912971 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Netradičně tradiční mléčné výrobky - zakysané mléčné výrobky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článek podává přehled o zakysaných mléčných výrobcích z různých zemí světa, které jsou v České republice málo známé a z tohoto důvodu o ně spotřebitelé nejeví velký zájem. Práce se zabývá základní charakteristikou a výrobou Ayranu, Kumysu, Skyru, Amasi a skandinávských mléčných fermentovaných výrobků.

  • Název v anglickém jazyce

    Unconventionally traditional dairy products - fermented milk products

  • Popis výsledku anglicky

    The manuscript gives an overview about fermented dairy products from various countries which are not so known in the Czech Republic, and for this reason the consumers are not much interested in them. The work deals with the basic characteristics and production of Ayran, Kumys, Skyr, Amasi and Scandinavian dairy products.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210302" target="_blank" >QJ1210302: Technologické postupy a složení mléčných výrobků umožňující prodloužení údržnosti, zvýšení bezpečnosti nebo zvýšení nutričních a zdravotních benefitů prostřednictvím bioaktivních látek přirozeně se vyskytujících v potravinách</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    72

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    142-145

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus