Mikrobiologická kvalita mléka a mléčných výrobků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F19%3A43915510" target="_blank" >RIV/62156489:43210/19:43915510 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://utp.af.mendelu.cz/ingrovy-dny" target="_blank" >http://utp.af.mendelu.cz/ingrovy-dny</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Mikrobiologická kvalita mléka a mléčných výrobků
Popis výsledku v původním jazyce
Produkce mléka a jeho zpracování na mléčné výrobky mají na našem území bohatou a dlouhou historii. V České republice dominuje produkce kravského mléka, které se zpracovává na celou řadu výrobků, a to jak velkými či menšími průmyslovými výrobci, tak přímo na produkčních farmách. Nedílnou součástí této tradice je produkce a zpracování kozího a ovčího mléka i když je v porovnání s mlékem kravským minimální. Produkce mléčných výrobků z kozího a ovčího mléka prochází svou renesancí, lví podíl na tom mají především menší farmáři, kteří přímo na farmách zpracovávají vlastní vyprodukované mléko.
Název v anglickém jazyce
Microbiological quality of milk and milk products
Popis výsledku anglicky
This paper focuses on microbial contamination of raw cow's, goat's and sheep's milk as a raw material for further processing. It also focuses on the microbiology of heat-treated milk and dairy products (cheese, yoghurt, butter).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
10606 - Microbiology
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník XLV. konference o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
978-80-7509-653-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
20
Strana od-do
119-138
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
6. 3. 2019
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—