Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nová technologie dojení a její vliv na mikrobiální kontaminaci kozího mléka

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F19%3A43877386" target="_blank" >RIV/62157124:16270/19:43877386 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Nová technologie dojení a její vliv na mikrobiální kontaminaci kozího mléka

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Kozí mléko a výrobky z něj jsou v poslední době velmi vyhledávanou a stále více oblíbenou komoditou a proto je nezbytné mléko pravidelně vyšetřovat. Co se týče vyšetřování kozího mléka na počet somatických buněk, nebyly dosud legislativou stanoveny žádné limity. Legislativa uvádí jen limity pro celkový počet mikroorganismů při 30 ° C v syrovém mléce jiném než kravském. Cílem tohoto článku je zhodnotit vliv nové technologie dojení zavedené na kozí farmě Dora v Ratibořicích u Třebíče na mikrobiální kontaminaci kozího mléka porovnáním výsledků vyšetření syrového kozího mléka na celkový počet mikroorganismů před tím, než byla zavedena nová technologie dojení a potom. Kozí mléko je na biofarmě Dora vyšetřovány pravidelně dvakrát do měsíce. Z výsledků analýz syrového kozího mléka se nám podařilo prokázat, že zavedení nové technologie dojení mělo pozitivní vliv na celkový počet mikroorganismů v syrovém kozím mléce.

  • Název v anglickém jazyce

    New milking technology and its influence on microbial contamination of goat milk

  • Popis výsledku anglicky

    Goat&apos;s milk and its products have been a highly sought-after and increasingly popular commodity, and it is therefore necessary to regularly check the milk. As regards the investigation of goat&apos;s milk on the number of somatic cells, no limits have been set. The legislation only sets limits for the Total Bacteria Count at 30 ° C in raw milk other than cow&apos;s. The aim of this article is to evaluate the impact of the new milking technology introduced at the Dora goat farm in Ratibořice near Třebíč on the microbial contamination of goat milk by comparing the results of raw goat milk testing with the Total Bacteria Count before the introduction of new milking technology and then. Goat milk is examined on a Dora farm regularly twice a month, and results from milk analyzes show that the introduction of new milking technology has significantly reduced the Total Bacteria Count in raw goat milk.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Hygiena alimentorum XL: Bezpečnosť a kvalita mliečnych a rastlinných komodít

  • ISBN

    978-80-8077-620-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    634-641

  • Název nakladatele

    Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

    Štrbské pleso

  • Datum konání akce

    15. 5. 2019

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku