Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Porovnání mikrobiomu mezi vybranými druhy jedlého hmyzu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F19%3A43915511" target="_blank" >RIV/62156489:43210/19:43915511 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://utp.af.mendelu.cz/ingrovy-dny" target="_blank" >http://utp.af.mendelu.cz/ingrovy-dny</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Porovnání mikrobiomu mezi vybranými druhy jedlého hmyzu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem tohoto experimentu bylo stanovit významné skupiny mikroorganismů u vybraných druhů jedlého hmyzu. Byly zvoleny následující druhy jedlého hmyzu: Zophobas morio, cvrček stepní a saranče stěhovavá. U těchto druhů byly stanovovány: Escherichia coli, koliformní bakterie, celkový počet mikroorganismů, bakterie mléčného kvašení, kvasinky a plísně. Výsledky ukazují, že z námi sledovaných druhů byl z pohledu bezpečnosti nejrizikovějším saranče stěhovavá z důvodu detekce bakterie E. coli v počtu 25,12 x 103 KTJ/g. Z pohledu technologie se jako problematický jeví vysoký počet bakterií mléčného kvašení, který se pohyboval v hodnotách 3,16 x 105 - 2,51 x 106 KTJ/g.

  • Název v anglickém jazyce

    Comparison of microbiome between selected species of edible insects

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this experiment was to determine significant groups of microorganisms in selected species of edible insect. The following types of edible insects were chosen: Zophobas morio, steppe cricket and migratory grasshopper. Escherichia coli, coliform bacteria, total number of microorganisms, lactic acid bacteria, yeast and fungi were determined for these species. The results show that from a security perspective is the riskiest species of migratory grasshopper, because we detected of E. coli in a number of 25.12 x 103 cfu/g. From the point of view of technology is problematic, the high number of lactic acid bacteria, which ranged from 3.16 x 105 to 2.51 x 106 cfu/g.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10606 - Microbiology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník XLV. konference o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    978-80-7509-653-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    223-227

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    6. 3. 2019

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku