Hodnocení kvality kozích sýrů z tržní sítě
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F19%3A43916490" target="_blank" >RIV/62156489:43210/19:43916490 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Hodnocení kvality kozích sýrů z tržní sítě
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo hodnocení obsahu bílkovin, tuku, soli, sušiny a tuku v sušině u jednotlivých vzorků kozích sýrů. Výsledky byly vzájemně porovnávány v rámci jednotlivých skupin kozích sýrů a naměřené hodnoty analýz byly porovnány s údaji na obalech. Nejnižší obsah bílkovin měla skupina roztíratelných sýrů. Nejvyšší naměřené hodnoty ve většině provedených analýzách byly zjištěny u polotvrdých sýrů. Při porovnávání výsledků s obalem ne všechny zjištěné údaje odpovídají údajům na obale.
Název v anglickém jazyce
Quality evaluation of goat cheese from market network
Popis výsledku anglicky
The aim of this study deals with analysis of content of proteins, fat, salt, dry matter and fat in dry matter in samples of goat cheeses. All results are compared in its group of goat cheese and compared with data on packaging. The lowest value of protein is reach group of spreadable cheeses. The highest values in majority of the analysis were found in semi-hard cheeses. When comparing the results with the packaging, not all the data found corresponds to the data on the packaging.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Hygiena a technologie potravin - XLIX. Lenfeldovy a Höklovy dny: Sborník přednášek a posterů
ISBN
978-80-7305-828-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
282-285
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
16. 10. 2019
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—