Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Preference spotřebitelů související s konzumací hovězího masa

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F20%3A43917734" target="_blank" >RIV/62156489:43210/20:43917734 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://utp.af.mendelu.cz/ingrovy-dny" target="_blank" >http://utp.af.mendelu.cz/ingrovy-dny</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Preference spotřebitelů související s konzumací hovězího masa

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Maso představuje nepostradatelný zdroj plnohodnotných bílkovin a dalších, pro správný vývoj lidského organismu cenných látek. Cílem práce bylo zjistit preference konzumace hovězího masa a masných výrobků u vybrané skupiny spotřebitelů. Seniorům ve věku 50 a více let byl předložen dotazník týkající se jejich preferencí při konzumaci hovězího masa a masných výrobků. Z výsledků vyplívá, že všichni dotázaní nejčastěji konzumují hovězí maso 1x do měsíce. Důvod spočívá zejména ve vysoké ceně hovězího masa a náročnosti kulinárního zpracování. Se skotem a hovězím masem si nejvíce respondentů spojuje onemocnění BSE (bovinní spongiformní encefalopatie). Při nákupu masných výrobků je pro respondenty důležité především složení daného výrobku. Velká část hodnotitelů preferuje párky vepřové, přičemž obsah masa ve výrobcích by měl být co nejvyšší.

  • Název v anglickém jazyce

    Preferences of consumers relating to beef meat consumption

  • Popis výsledku anglicky

    Meat is an indispensable source of full-value proteins and others for the proper development of the human body of valuable substances. The aim of the work was to find the preferences of consumption of beef and meat products in a selected group of consumers. Seniors aged 50 years and over were asked a questionnaire on their preferences for beef and meat products. The results show that all respondents most often consume beef once a month. The reason lies mainly in the high price of beef and the difficulty of culinary processing. BSE (bovine spongiform encephalopathy) has been associated with most of the respondents with cattle and beef. When buying meat products, it is especially important for the respondents to make up the product. A large number of evaluators prefer pork sausages, while the meat content of the products should be as high as possible.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník XLVI. konference o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    978-80-7509-714-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    274-278

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    4. 3. 2020

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku