Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Směs pro masovou konzervu s přídavkem masa bobra evropského

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F22%3A43921623" target="_blank" >RIV/62156489:43210/22:43921623 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62156489:43410/22:43921623

  • Výsledek na webu

    <a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0036/uv036161.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0036/uv036161.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Směs pro masovou konzervu s přídavkem masa bobra evropského

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technické řešení se týká směsi pro masovou konzervu s přídavkem masa bobra evropského. Přičemž se jedná o zpracování masa dle legislativy předepsaným způsobem odlovených bobrů, kteří jsou chráněni, avšak jsou dle schválených výjimek loveni z důvodu jejich přemnožení a škod, které působí v krajině. Maso nemůže být předmětem uvádění na trh, a tak je často nevyužito a tělo zvířete je tak pouze pro lovce obtížným materiálem určeným k likvidaci nebo potenciálně rizikovou surovinou. Přestože v minulosti patřil bobr k lovným druhům, v současné době nejsou stanoveny postupy využití jeho masa, což může být zdravotním rizikem. Tento postup výroby minimalizuje rizika a masný výrobek tak splňuje zásady na zdravotní nezávadnost a další požadavky vyplývající z dnešní doby. Rovněž byly zdokumentovány analytické, technologické a senzorické vlastnosti masa a masných výrobků.

  • Název v anglickém jazyce

    Mix for canned meat with the addition of European beaver meat

  • Popis výsledku anglicky

    The technical solution concerns a mixture for canned meat with the addition of Eurasian beaver meat. This involves processing the beavers caught in accordance with the legislation in accordance with the legislation, which are protected, but are hunted according to approved exceptions due to their overpopulation and the damage they cause in the landscape. Meat cannot be placed on the market, so it is often not used, and the body of the animal is thus only a difficult material for the hunter destined for disposal or a potentially hazardous raw material. Although beavers have been a hunting species in the past, there are currently no procedures for using their meat, which can be a health risk. This production process minimizes the risks, and the meat product thus meets the principles of health safety and other requirements arising today. The analytical, technological and sensory properties of meat and meat products were also documented.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    36161

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Mendelova univerzita v Brně

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence