Směs pro masovou konzervu s přídavkem masa bobra evropského
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F22%3A43921623" target="_blank" >RIV/62156489:43210/22:43921623 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/62156489:43410/22:43921623
Výsledek na webu
<a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0036/uv036161.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0036/uv036161.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Směs pro masovou konzervu s přídavkem masa bobra evropského
Popis výsledku v původním jazyce
Technické řešení se týká směsi pro masovou konzervu s přídavkem masa bobra evropského. Přičemž se jedná o zpracování masa dle legislativy předepsaným způsobem odlovených bobrů, kteří jsou chráněni, avšak jsou dle schválených výjimek loveni z důvodu jejich přemnožení a škod, které působí v krajině. Maso nemůže být předmětem uvádění na trh, a tak je často nevyužito a tělo zvířete je tak pouze pro lovce obtížným materiálem určeným k likvidaci nebo potenciálně rizikovou surovinou. Přestože v minulosti patřil bobr k lovným druhům, v současné době nejsou stanoveny postupy využití jeho masa, což může být zdravotním rizikem. Tento postup výroby minimalizuje rizika a masný výrobek tak splňuje zásady na zdravotní nezávadnost a další požadavky vyplývající z dnešní doby. Rovněž byly zdokumentovány analytické, technologické a senzorické vlastnosti masa a masných výrobků.
Název v anglickém jazyce
Mix for canned meat with the addition of European beaver meat
Popis výsledku anglicky
The technical solution concerns a mixture for canned meat with the addition of Eurasian beaver meat. This involves processing the beavers caught in accordance with the legislation in accordance with the legislation, which are protected, but are hunted according to approved exceptions due to their overpopulation and the damage they cause in the landscape. Meat cannot be placed on the market, so it is often not used, and the body of the animal is thus only a difficult material for the hunter destined for disposal or a potentially hazardous raw material. Although beavers have been a hunting species in the past, there are currently no procedures for using their meat, which can be a health risk. This production process minimizes the risks, and the meat product thus meets the principles of health safety and other requirements arising today. The analytical, technological and sensory properties of meat and meat products were also documented.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
—
OECD FORD obor
40301 - Veterinary science
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
36161
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Mendelova univerzita v Brně
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence