Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Směs pro klobásu s přídavkem masa bobra evropského

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F22%3A43921624" target="_blank" >RIV/62156489:43210/22:43921624 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/49777513:23210/14:43923805 RIV/62156489:43410/22:43921624

  • Výsledek na webu

    <a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0036/uv036164.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0036/uv036164.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Směs pro klobásu s přídavkem masa bobra evropského

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Podstata technického řešení je ve zpracování masa bobra evropského do masného výrobku směsi pro klobásu s přídavkem masa bobra evropského, pro další tepelné zpracování pro splnění požadavků zdravotní nezávadnosti a dalších požadavků na potravinářský výrobek s cílem využít maso odlovených bobrů na základě výjimky. Tato situace nebyla v minulosti řešena, v současnosti je třeba vytvořit model splňující, jak zákonné požadavky související s chráněným druhem živočicha, tak souvislosti s udržitelností a eliminací rizika plynoucí z konzumace. Masný výrobek tepelně opracovaný splňuje základní požadavky na bezpečnost (food safety) a snižuje na minimum případné riziko při neodborném zpracování masa do masného výrobku. Zároveň umožňuje využít a efektivně zpracovat surovinu podle zásad udržitelnosti, aby nebylo tělo bobra posuzováno jako materiál určený k likvidaci a zneškodněno v souladu s legislativou.

  • Název v anglickém jazyce

    Sausage mixture with the addition of European beaver meat

  • Popis výsledku anglicky

    The essence of the technical solution is in the processing of Eurasian beaver meat into a meat product of a mixture for sausage with the addition of Eurasian beaver meat, for further heat treatment to meet health and other food product requirements to use beaver caught meat based on an exception. This situation has not been addressed in the past, now it is necessary to create a model that meets both the legal requirements related to the protected animal species and the context of sustainability and elimination of risks arising from consumption. The heat-treated meat product meets the basic requirements for food safety and reduces to a minimum the potential risk of unprofessional processing of meat into a meat product. At the same time, it allows the use and efficient processing of the raw material according to the principles of sustainability, so that the beaver&apos;s body is not considered as a material intended for disposal and disposed of in accordance with legislation.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    36164

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Mendelova univerzita v Brně

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence