Směs pro klobásu s přídavkem masa bobra evropského
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F22%3A43921624" target="_blank" >RIV/62156489:43210/22:43921624 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/49777513:23210/14:43923805 RIV/62156489:43410/22:43921624
Výsledek na webu
<a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0036/uv036164.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0036/uv036164.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Směs pro klobásu s přídavkem masa bobra evropského
Popis výsledku v původním jazyce
Podstata technického řešení je ve zpracování masa bobra evropského do masného výrobku směsi pro klobásu s přídavkem masa bobra evropského, pro další tepelné zpracování pro splnění požadavků zdravotní nezávadnosti a dalších požadavků na potravinářský výrobek s cílem využít maso odlovených bobrů na základě výjimky. Tato situace nebyla v minulosti řešena, v současnosti je třeba vytvořit model splňující, jak zákonné požadavky související s chráněným druhem živočicha, tak souvislosti s udržitelností a eliminací rizika plynoucí z konzumace. Masný výrobek tepelně opracovaný splňuje základní požadavky na bezpečnost (food safety) a snižuje na minimum případné riziko při neodborném zpracování masa do masného výrobku. Zároveň umožňuje využít a efektivně zpracovat surovinu podle zásad udržitelnosti, aby nebylo tělo bobra posuzováno jako materiál určený k likvidaci a zneškodněno v souladu s legislativou.
Název v anglickém jazyce
Sausage mixture with the addition of European beaver meat
Popis výsledku anglicky
The essence of the technical solution is in the processing of Eurasian beaver meat into a meat product of a mixture for sausage with the addition of Eurasian beaver meat, for further heat treatment to meet health and other food product requirements to use beaver caught meat based on an exception. This situation has not been addressed in the past, now it is necessary to create a model that meets both the legal requirements related to the protected animal species and the context of sustainability and elimination of risks arising from consumption. The heat-treated meat product meets the basic requirements for food safety and reduces to a minimum the potential risk of unprofessional processing of meat into a meat product. At the same time, it allows the use and efficient processing of the raw material according to the principles of sustainability, so that the beaver's body is not considered as a material intended for disposal and disposed of in accordance with legislation.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
—
OECD FORD obor
40301 - Veterinary science
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
36164
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Mendelova univerzita v Brně
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence