Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Maize conservation systems for silage and its use in animal nutrition

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F24%3A43926432" target="_blank" >RIV/62156489:43210/24:43926432 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    slovinština

  • Název v původním jazyce

    Systémy konzervovania kukurice na siláž a jej využitie vo výžive zvierat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V tejto kapitole sú popísané systémy hodnotenia kvality kukuričnej siláže z hľadiska zmyslového hodnotenia, posúdenie kvality fermentačného procesu podľa dôležitých fermentačných produktov (pH, kvasných kyselín, alkoholu, výskytu mikroorganizmov), výživnej hodnoty, štrukturálnej kvality a hygienickej kvality. Osobitná pozornosť je venovaná nielen mikrobiálnym rizikám so zvláštnym dôrazom na výskyt mykotoxínov v silážach. Popísaný je tiež vplyv doby skladovania kukuričnej siláže na zmeny výživnej hodnoty a hygienickej kvality.

  • Název v anglickém jazyce

    Maize conservation systems for silage and its use in animal nutrition

  • Popis výsledku anglicky

    This chapter describes systems for evaluating the quality of corn silage in terms of sensory evaluation, assessment of the quality of the fermentation process according to important fermentation products (pH, fermentation acids, alcohol, presence of microorganisms), nutritional value, structural quality and hygienic quality. Special attention is paid not only to microbial risks, with special emphasis on the occurrence of mycotoxins in silages. The influence of corn silage storage time on changes in nutritional value and hygienic quality is also described.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Kukuřice

  • ISBN

    978-80-11-05914-9

  • Počet stran výsledku

    13

  • Strana od-do

    162-174

  • Počet stran knihy

    223

  • Název nakladatele

    KWS OSIVA s.r.o.

  • Místo vydání

    Brno

  • Kód UT WoS kapitoly