Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Problematika druhotné fermentace u siláží LKS kukuřice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F99%3A23200019" target="_blank" >RIV/62156489:43210/99:23200019 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Problematika druhotné fermentace u siláží LKS kukuřice

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Pokus byl proveden na silážích z drcených kukuřičných palic (LKS) uskladněných v PE vacích s rozdílným obsahem sušiny. Vedle neošetřené kontrolní varianty byl sledován vliv přídavku biologických aditiv. Byly sledovány změny fermentačních charakteristik siláže v průběhu 48 hodin po vyskladnění. Ukázalo se, že s časem, rostoucí sušinou siláží a teplotou se zvyšuje mikrobiální aktivita, zejména plísní. Přídavek biologických aditiv k silážovaným drtím palic kukuřice neovlivnil v daných podmínkách pokusu efektivně výskyt mikroskopických hub.

  • Název v anglickém jazyce

    Problems of the secondary fermentation in the LKS maize silages

  • Popis výsledku anglicky

    The experiment was performed in the maize silages from crushed Ears stored in PE bags with different dry matter contents. Beside the control variant not treated, also the effect of biological inocculant added was examined. Assessments of both variants were carried out according to changes of the fermentation process indices and of the microbiological finding. With increasing dry matter content, registered were not only the higher pH value, lower occurrence of fermenting acids (in particular of lactic acid), but also the fungal microflora increase, undesirable diethetically, with values higher than 107 per 1 g silage.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    1999

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník konference s mezinárodní účastí III. Kábrtovy dietetické dny

  • ISBN

    80-85114-63-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku