Problematika druhotné fermentace u siláží LKS kukuřice
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F99%3A23200019" target="_blank" >RIV/62156489:43210/99:23200019 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Problematika druhotné fermentace u siláží LKS kukuřice
Popis výsledku v původním jazyce
Pokus byl proveden na silážích z drcených kukuřičných palic (LKS) uskladněných v PE vacích s rozdílným obsahem sušiny. Vedle neošetřené kontrolní varianty byl sledován vliv přídavku biologických aditiv. Byly sledovány změny fermentačních charakteristik siláže v průběhu 48 hodin po vyskladnění. Ukázalo se, že s časem, rostoucí sušinou siláží a teplotou se zvyšuje mikrobiální aktivita, zejména plísní. Přídavek biologických aditiv k silážovaným drtím palic kukuřice neovlivnil v daných podmínkách pokusu efektivně výskyt mikroskopických hub.
Název v anglickém jazyce
Problems of the secondary fermentation in the LKS maize silages
Popis výsledku anglicky
The experiment was performed in the maize silages from crushed Ears stored in PE bags with different dry matter contents. Beside the control variant not treated, also the effect of biological inocculant added was examined. Assessments of both variants were carried out according to changes of the fermentation process indices and of the microbiological finding. With increasing dry matter content, registered were not only the higher pH value, lower occurrence of fermenting acids (in particular of lactic acid), but also the fungal microflora increase, undesirable diethetically, with values higher than 107 per 1 g silage.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
1999
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník konference s mezinárodní účastí III. Kábrtovy dietetické dny
ISBN
80-85114-63-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
—
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—