Uplatnění konzervačních aditiv při silážování LKS kukuřice
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F99%3A23200020" target="_blank" >RIV/62156489:43210/99:23200020 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Uplatnění konzervačních aditiv při silážování LKS kukuřice
Popis výsledku v původním jazyce
Úspěšnost fermentačního procesu pošrotovaných olistěných palic kukuřice je ovlivněna hlavně obsahem sušiny a podílem zrna v palici. Přídavek ověřovaných biologických aditiv zejména s enzymatickou složkou, zvýrazňuje fermentační proces a produkci LA a rychlejší acidifikaci silážované hmoty. Také přídavek močoviny v podmínkách pokusu příznivě působil na produkci LA i celkový obsah kyselin a hodnotu pH. Přídavek kyseliny mravenčí, resp. směsi kyselin, způsobil při optimální sušině celkovou redukci kvasnéhoprocesu.
Název v anglickém jazyce
The use of Preservatives in maize silages from crushed Ears
Popis výsledku anglicky
The knowledge of the course of fermentation proces in maize silages from crushed Ears is very important regards different dry matter content. From the conserving compounds tested, the knowledge issued that production of fermenting acids, in particular ofLA, was affected the most by the microbial enzymatic preparation. Added urea affected favourable LA production and the ratio between fermenting acids at a low pH value. Organic acids (formic acid and organic acids mixture) in the present experiment reduced the most dry matter total losses, a marked reduction in fermenting process occured including the LA and ammonia production.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
1999
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
9. Medzinárodné sympózium Konzervovanie objemových krmív
ISBN
80-88872-10-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
—
Název nakladatele
Výskumný ústav živočíšnej výroby v Nitre
Místo vydání
Nitra
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—