Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Uplatnění konzervačních aditiv při silážování LKS kukuřice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F99%3A23200020" target="_blank" >RIV/62156489:43210/99:23200020 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Uplatnění konzervačních aditiv při silážování LKS kukuřice

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Úspěšnost fermentačního procesu pošrotovaných olistěných palic kukuřice je ovlivněna hlavně obsahem sušiny a podílem zrna v palici. Přídavek ověřovaných biologických aditiv zejména s enzymatickou složkou, zvýrazňuje fermentační proces a produkci LA a rychlejší acidifikaci silážované hmoty. Také přídavek močoviny v podmínkách pokusu příznivě působil na produkci LA i celkový obsah kyselin a hodnotu pH. Přídavek kyseliny mravenčí, resp. směsi kyselin, způsobil při optimální sušině celkovou redukci kvasnéhoprocesu.

  • Název v anglickém jazyce

    The use of Preservatives in maize silages from crushed Ears

  • Popis výsledku anglicky

    The knowledge of the course of fermentation proces in maize silages from crushed Ears is very important regards different dry matter content. From the conserving compounds tested, the knowledge issued that production of fermenting acids, in particular ofLA, was affected the most by the microbial enzymatic preparation. Added urea affected favourable LA production and the ratio between fermenting acids at a low pH value. Organic acids (formic acid and organic acids mixture) in the present experiment reduced the most dry matter total losses, a marked reduction in fermenting process occured including the LA and ammonia production.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    1999

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    9. Medzinárodné sympózium Konzervovanie objemových krmív

  • ISBN

    80-88872-10-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Výskumný ústav živočíšnej výroby v Nitre

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku