Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effects of biological Additives Application on the Quality of Feeds conserved.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F01%3A23200039" target="_blank" >RIV/62156489:_____/01:23200039 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effects of biological Additives Application on the Quality of Feeds conserved.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The inoculant of lactic fermentation bacteria, beside others Enterococcus faecium M-74, was tested in mais silage, and additivum of German provenience on the basis of 5 homo-and heteofermentative Lactobacillus was tested in crushed corn silage prepared in plastic bags. Silages were analysed and assessed according to individual fermentation products. The results in mais silage revealed that the added inoculant increased lactic acid (LA) in dry silage by 45.5% as compared with control one The lower pH value (3.79) and sufficiently high titraiting acidity (2260 mg KOH) sign a sufficient stability. Experimental mais silage had less residual sugars in dry matter (0.17 %), while the control silage of 0.40%. The inoculant added on the basis of 5 homo- and heterofermentative strains of Lactobacillus to crushed corn silage of ca 530 g/kg dry matter led to a higher acidification, to 1.72 x higher LA production, to markedly more favourable ratio of LA/AA (3.74 versus 2.48).

  • Název v anglickém jazyce

    Effects of biological Additives Application on the Quality of Feeds conserved.

  • Popis výsledku anglicky

    The inoculant of lactic fermentation bacteria, beside others Enterococcus faecium M-74, was tested in mais silage, and additivum of German provenience on the basis of 5 homo-and heteofermentative Lactobacillus was tested in crushed corn silage prepared in plastic bags. Silages were analysed and assessed according to individual fermentation products. The results in mais silage revealed that the added inoculant increased lactic acid (LA) in dry silage by 45.5% as compared with control one The lower pH value (3.79) and sufficiently high titraiting acidity (2260 mg KOH) sign a sufficient stability. Experimental mais silage had less residual sugars in dry matter (0.17 %), while the control silage of 0.40%. The inoculant added on the basis of 5 homo- and heterofermentative strains of Lactobacillus to crushed corn silage of ca 530 g/kg dry matter led to a higher acidification, to 1.72 x higher LA production, to markedly more favourable ratio of LA/AA (3.74 versus 2.48).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Procedings of the 10 th Interanational Symposium Biotechnology 2001

  • ISBN

    80-85645-43-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    20-20

  • Název nakladatele

    JU České Budějovice

  • Místo vydání

    Č. Budějovice

  • Místo konání akce

    JU České Budějovice

  • Datum konání akce

    1. 1. 2001

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku