Effects of biological Additives Application on the Quality of Feeds conserved.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F01%3A23200039" target="_blank" >RIV/62156489:_____/01:23200039 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effects of biological Additives Application on the Quality of Feeds conserved.
Popis výsledku v původním jazyce
The inoculant of lactic fermentation bacteria, beside others Enterococcus faecium M-74, was tested in mais silage, and additivum of German provenience on the basis of 5 homo-and heteofermentative Lactobacillus was tested in crushed corn silage prepared in plastic bags. Silages were analysed and assessed according to individual fermentation products. The results in mais silage revealed that the added inoculant increased lactic acid (LA) in dry silage by 45.5% as compared with control one The lower pH value (3.79) and sufficiently high titraiting acidity (2260 mg KOH) sign a sufficient stability. Experimental mais silage had less residual sugars in dry matter (0.17 %), while the control silage of 0.40%. The inoculant added on the basis of 5 homo- and heterofermentative strains of Lactobacillus to crushed corn silage of ca 530 g/kg dry matter led to a higher acidification, to 1.72 x higher LA production, to markedly more favourable ratio of LA/AA (3.74 versus 2.48).
Název v anglickém jazyce
Effects of biological Additives Application on the Quality of Feeds conserved.
Popis výsledku anglicky
The inoculant of lactic fermentation bacteria, beside others Enterococcus faecium M-74, was tested in mais silage, and additivum of German provenience on the basis of 5 homo-and heteofermentative Lactobacillus was tested in crushed corn silage prepared in plastic bags. Silages were analysed and assessed according to individual fermentation products. The results in mais silage revealed that the added inoculant increased lactic acid (LA) in dry silage by 45.5% as compared with control one The lower pH value (3.79) and sufficiently high titraiting acidity (2260 mg KOH) sign a sufficient stability. Experimental mais silage had less residual sugars in dry matter (0.17 %), while the control silage of 0.40%. The inoculant added on the basis of 5 homo- and heterofermentative strains of Lactobacillus to crushed corn silage of ca 530 g/kg dry matter led to a higher acidification, to 1.72 x higher LA production, to markedly more favourable ratio of LA/AA (3.74 versus 2.48).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Procedings of the 10 th Interanational Symposium Biotechnology 2001
ISBN
80-85645-43-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
20-20
Název nakladatele
JU České Budějovice
Místo vydání
Č. Budějovice
Místo konání akce
JU České Budějovice
Datum konání akce
1. 1. 2001
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—