Poznámky k oblibě drůbežích masných výrobků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F99%3A23400002" target="_blank" >RIV/62156489:43210/99:23400002 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Poznámky k oblibě drůbežích masných výrobků
Popis výsledku v původním jazyce
Drůbež a drůbeží maso patří k nejdynamičtěji se rozvíjejícímu segmentu živočišné výroby, a to jak v produkci a spotřebě, tak i ve světovém obchodu. Důvodem je nízká cena, pružnost nabídky a poptávky, dietetické vlastnosti masa kuřat a krůt, rychlá úprava, konzumace bez náboženských a filosofických omezení. Výroba má značnou perspektivu. V ČR k nejoblíbenějším drůbežím výrobkům dle orientačního průzkumu patří drůbeží šunky a párky.
Název v anglickém jazyce
Notes regarding preference of poultry meat products
Popis výsledku anglicky
Production of poultry and poultry meat belongs to most dynamic segments of animal production. The same is valid for its consumption and the market around the world. The reason of these advantages is low price, flexibility of offer and demand, dietetic properties of chicken and turkey meat, quick and easy kitchen treatment, consumption without religious or philosophic restriction etc. The production of poultry meat products has a good perspective. Poultry ham and sausages are the most preferable poultrymeat products in Czech republic.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EP0960996197" target="_blank" >EP0960996197: Standardizace technologické jakosti kuřecího masa</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
1999
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
10
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—