Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Poznámky k oblibě drůbežích masných výrobků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F99%3A23400002" target="_blank" >RIV/62156489:43210/99:23400002 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Poznámky k oblibě drůbežích masných výrobků

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Drůbež a drůbeží maso patří k nejdynamičtěji se rozvíjejícímu segmentu živočišné výroby, a to jak v produkci a spotřebě, tak i ve světovém obchodu. Důvodem je nízká cena, pružnost nabídky a poptávky, dietetické vlastnosti masa kuřat a krůt, rychlá úprava, konzumace bez náboženských a filosofických omezení. Výroba má značnou perspektivu. V ČR k nejoblíbenějším drůbežím výrobkům dle orientačního průzkumu patří drůbeží šunky a párky.

  • Název v anglickém jazyce

    Notes regarding preference of poultry meat products

  • Popis výsledku anglicky

    Production of poultry and poultry meat belongs to most dynamic segments of animal production. The same is valid for its consumption and the market around the world. The reason of these advantages is low price, flexibility of offer and demand, dietetic properties of chicken and turkey meat, quick and easy kitchen treatment, consumption without religious or philosophic restriction etc. The production of poultry meat products has a good perspective. Poultry ham and sausages are the most preferable poultrymeat products in Czech republic.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EP0960996197" target="_blank" >EP0960996197: Standardizace technologické jakosti kuřecího masa</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    1999

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    10

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus