Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of the growth intensity on cholesterol and fatty acids content in broiler chicken breast and thigh muscle

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F99%3A23400006" target="_blank" >RIV/62156489:43210/99:23400006 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of the growth intensity on cholesterol and fatty acids content in broiler chicken breast and thigh muscle

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The dependence of total lipid (TL), cholesterol and 15 fatty acids content in breast and thigh muscle on the live weight at 42 days was determined in 54 broiler chickens (ROSS 208) fed by a commercial feed mixture. TL increased (P<0,05) and cholesterol concentration in TL decreased (P<0,01) in both tissues with the increasing growth intensity. Content of arachidonic acid decreased (P<0,01) without changing of linoleic acid content with the increasing growth intensiOn the other hand, with the significantincrease (P<0,05) of alfa-linolenic acid content, content of any other of n3 PUFA was not influenced (P<0,05) by the increasing growth intensity of chickens. The PUFA n6/n3 ratio decreased with the increasing live weight both in breast and in thigh meat(P<0,05). This ratio was higher (P<0,01) in thigh meat (13,5) in comparison with breast meat (7,6).

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of the growth intensity on cholesterol and fatty acids content in broiler chicken breast and thigh muscle

  • Popis výsledku anglicky

    The dependence of total lipid (TL), cholesterol and 15 fatty acids content in breast and thigh muscle on the live weight at 42 days was determined in 54 broiler chickens (ROSS 208) fed by a commercial feed mixture. TL increased (P<0,05) and cholesterol concentration in TL decreased (P<0,01) in both tissues with the increasing growth intensity. Content of arachidonic acid decreased (P<0,01) without changing of linoleic acid content with the increasing growth intensiOn the other hand, with the significantincrease (P<0,05) of alfa-linolenic acid content, content of any other of n3 PUFA was not influenced (P<0,05) by the increasing growth intensity of chickens. The PUFA n6/n3 ratio decreased with the increasing live weight both in breast and in thigh meat(P<0,05). This ratio was higher (P<0,01) in thigh meat (13,5) in comparison with breast meat (7,6).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA525%2F97%2F0095" target="_blank" >GA525/97/0095: Závislost obsahu cholesterolu, mastných kyselin, tuku a bílkovin v kuřecím mase na intenzitě růstu a poměru živin v krmné dávce</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    1999

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Poultry meat quality

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    WPSA European symposia

  • Místo vydání

    Bologna, Italy

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku