Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of the composition of commercial feed mixture on total lipid, cholesterol and fatty acids content in broiler chicken meat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F99%3A23400007" target="_blank" >RIV/62156489:43210/99:23400007 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of the composition of commercial feed mixture on total lipid, cholesterol and fatty acids content in broiler chicken meat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Four sets of chickens (10,12,20,12) were included in 4 cycles of the commercial fattening. The fatty acid pattern varied due to the different ratios of the feed mixture components. The linoleic:alpha-linoleic ratio ranged 5,2-41,0. Total lipid content inbreast and thigh meat of chickens was determined after the tissue extraction by a hexane/isopropanol mixture. Cholesterol was determined by HPLC and 15 fatty acids by GC. The different composition of the feed mixture did not influence cholesterol content in breast or thigh meat. But, cholesterol concentration in total lipids increased with decreasing linoleic acid content and with increasing palmitic acid content in the dLinoleic acid and alpha-linoleic acid content differed significantly between the feeding cycles both in breast and in thigh meat. Pufan6/n3 ratio of the diet influenced same ratio in breast muscle but not in thigh muscle.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of the composition of commercial feed mixture on total lipid, cholesterol and fatty acids content in broiler chicken meat

  • Popis výsledku anglicky

    Four sets of chickens (10,12,20,12) were included in 4 cycles of the commercial fattening. The fatty acid pattern varied due to the different ratios of the feed mixture components. The linoleic:alpha-linoleic ratio ranged 5,2-41,0. Total lipid content inbreast and thigh meat of chickens was determined after the tissue extraction by a hexane/isopropanol mixture. Cholesterol was determined by HPLC and 15 fatty acids by GC. The different composition of the feed mixture did not influence cholesterol content in breast or thigh meat. But, cholesterol concentration in total lipids increased with decreasing linoleic acid content and with increasing palmitic acid content in the dLinoleic acid and alpha-linoleic acid content differed significantly between the feeding cycles both in breast and in thigh meat. Pufan6/n3 ratio of the diet influenced same ratio in breast muscle but not in thigh muscle.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA525%2F97%2F0095" target="_blank" >GA525/97/0095: Závislost obsahu cholesterolu, mastných kyselin, tuku a bílkovin v kuřecím mase na intenzitě růstu a poměru živin v krmné dávce</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    1999

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    44

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus