Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of visible light on the process of accelerated oxidation of dye contained in red paprika powder

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43410%2F13%3A00204138" target="_blank" >RIV/62156489:43410/13:00204138 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://annals-wuls.sggw.pl/files/files/agriculture/afe2013no61art04.pdf" target="_blank" >http://annals-wuls.sggw.pl/files/files/agriculture/afe2013no61art04.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of visible light on the process of accelerated oxidation of dye contained in red paprika powder

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Effect of visible light on the process of accelerated oxidation of dye contained in red paprika powder. The effect of temperature and visible light intensity on changes in ground paprika colour was investigated. In determination of changes in colour parameters there were used the colour space L* . a* , b* , the total colour change TCD and sample whiteness index WI. Investigations were carried out at three lighting intensity levels of D65 light (6000, 4500, 0 lx) at storage temperature (30, 40, 50 C). The DOE model for investigation planning included in Statistica program was used in investigations. The validation investigations were carried out to verify the model. Colour changes in the investigated samples were connected, first of all, with their lighting intensity and less so with storage temperature. A two-stage process of colour changes in the samples illuminated with the light of intensity 6000 lx was found. The carried out investigations can be used in predicting the time of chan

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of visible light on the process of accelerated oxidation of dye contained in red paprika powder

  • Popis výsledku anglicky

    Effect of visible light on the process of accelerated oxidation of dye contained in red paprika powder. The effect of temperature and visible light intensity on changes in ground paprika colour was investigated. In determination of changes in colour parameters there were used the colour space L* . a* , b* , the total colour change TCD and sample whiteness index WI. Investigations were carried out at three lighting intensity levels of D65 light (6000, 4500, 0 lx) at storage temperature (30, 40, 50 C). The DOE model for investigation planning included in Statistica program was used in investigations. The validation investigations were carried out to verify the model. Colour changes in the investigated samples were connected, first of all, with their lighting intensity and less so with storage temperature. A two-stage process of colour changes in the samples illuminated with the light of intensity 6000 lx was found. The carried out investigations can be used in predicting the time of chan

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Annals of Warsaw University of Life Sciences-SGGW. Agriculture

  • ISSN

    1898-6730

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

  • Číslo periodika v rámci svazku

    61

  • Stát vydavatele periodika

    PL - Polská republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    33-40

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus