Vliv technologie výroby vína na antioxidační kapacitu červených vín
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F05%3A00007579" target="_blank" >RIV/62156489:43510/05:00007579 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Influence technology processing of production wine on anti-oxidative capacities red wine
Popis výsledku v původním jazyce
For determination anti-oxidative capacity solution was select method, when were generation hydroxyl radical in overplus thermic catalyze reaction peroxide hydrogen, eventually photochemical response. Hydroxyl radicals were identified and assigned methodspin catchment (spin Trapping EPR). Optimal method for identification and determination hydroxyl radical is spectroscopy electron paramagnetic resonance (EPR).Were processed grape variety Saint laurent 8 maceration technique, that are in presents best using and in manufacturing profession discussion. For all technological variants were utilization grape from same harvest, areas.These samples were analyzing on content all polyphenolic, resveratrol, gallic acid, catechin, epicatechin and measured anti-oxidative capacity.
Název v anglickém jazyce
Influence technology processing of production wine on anti-oxidative capacities red wine
Popis výsledku anglicky
For determination anti-oxidative capacity solution was select method, when were generation hydroxyl radical in overplus thermic catalyze reaction peroxide hydrogen, eventually photochemical response. Hydroxyl radicals were identified and assigned methodspin catchment (spin Trapping EPR). Optimal method for identification and determination hydroxyl radical is spectroscopy electron paramagnetic resonance (EPR).Were processed grape variety Saint laurent 8 maceration technique, that are in presents best using and in manufacturing profession discussion. For all technological variants were utilization grape from same harvest, areas.These samples were analyzing on content all polyphenolic, resveratrol, gallic acid, catechin, epicatechin and measured anti-oxidative capacity.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QD1155" target="_blank" >QD1155: Vliv suroviny a technologie zpracování na obsah zdravotně prospěšných polyfenolických látek v révových vínech</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Vitamins 2005 - Targeted Nutritional Therapy
ISBN
80-7194-748-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
39-39
Název nakladatele
Univerzita Pardubice
Místo vydání
Pardubice, Czech Republic
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—