Posklizňová dynamika kyseliny jablečné a citrónové v meruňkách
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F06%3A00102671" target="_blank" >RIV/62156489:43510/06:00102671 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Post-harvest dynamics of malic and citric acid in apricot fruits
Popis výsledku v původním jazyce
Malic and citric acid levels in apricot fruits were measured just before harvest and then at intervals during short-term storage at two different temperatures. Five varieties (Goldrich, Minaret, Šalah, Svatava and Velkopavlovická) and two newly-bred varieties (LE 2927 and LE 3276) were studied. Measurements were made at regular intervals, the first approximately one week before harvest, the second on the day of harvest and then another three times during storage, giving a total of eight observations intotal. Fruits were stored in a cold-storage room at 3°C and also in a cool store at 16°C. Total titratable acidity, as well as the levels of malic and citric acid, were measured by HPLC. Significant differences in these parameters were observed between the different varieties and the two storage temperatures.
Název v anglickém jazyce
Post-harvest dynamics of malic and citric acid in apricot fruits
Popis výsledku anglicky
Malic and citric acid levels in apricot fruits were measured just before harvest and then at intervals during short-term storage at two different temperatures. Five varieties (Goldrich, Minaret, Šalah, Svatava and Velkopavlovická) and two newly-bred varieties (LE 2927 and LE 3276) were studied. Measurements were made at regular intervals, the first approximately one week before harvest, the second on the day of harvest and then another three times during storage, giving a total of eight observations intotal. Fruits were stored in a cold-storage room at 3°C and also in a cool store at 16°C. Total titratable acidity, as well as the levels of malic and citric acid, were measured by HPLC. Significant differences in these parameters were observed between the different varieties and the two storage temperatures.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
INTERNATIONAL CONFERENCE OF PERSPECTIVES IN EUROPEAN FRUIT GROWING - Procceding
ISBN
80-7157-975-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
247-249
Název nakladatele
Ústav Ovocnictví
Místo vydání
Ediční středisko MZLU v Brně
Místo konání akce
Lednice
Datum konání akce
18. 10. 2006
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—