Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Posklizňová dynamika kyseliny jablečné a citrónové v meruňkách

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F06%3A00102671" target="_blank" >RIV/62156489:43510/06:00102671 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Post-harvest dynamics of malic and citric acid in apricot fruits

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Malic and citric acid levels in apricot fruits were measured just before harvest and then at intervals during short-term storage at two different temperatures. Five varieties (Goldrich, Minaret, Šalah, Svatava and Velkopavlovická) and two newly-bred varieties (LE 2927 and LE 3276) were studied. Measurements were made at regular intervals, the first approximately one week before harvest, the second on the day of harvest and then another three times during storage, giving a total of eight observations intotal. Fruits were stored in a cold-storage room at 3°C and also in a cool store at 16°C. Total titratable acidity, as well as the levels of malic and citric acid, were measured by HPLC. Significant differences in these parameters were observed between the different varieties and the two storage temperatures.

  • Název v anglickém jazyce

    Post-harvest dynamics of malic and citric acid in apricot fruits

  • Popis výsledku anglicky

    Malic and citric acid levels in apricot fruits were measured just before harvest and then at intervals during short-term storage at two different temperatures. Five varieties (Goldrich, Minaret, Šalah, Svatava and Velkopavlovická) and two newly-bred varieties (LE 2927 and LE 3276) were studied. Measurements were made at regular intervals, the first approximately one week before harvest, the second on the day of harvest and then another three times during storage, giving a total of eight observations intotal. Fruits were stored in a cold-storage room at 3°C and also in a cool store at 16°C. Total titratable acidity, as well as the levels of malic and citric acid, were measured by HPLC. Significant differences in these parameters were observed between the different varieties and the two storage temperatures.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    INTERNATIONAL CONFERENCE OF PERSPECTIVES IN EUROPEAN FRUIT GROWING - Procceding

  • ISBN

    80-7157-975-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    247-249

  • Název nakladatele

    Ústav Ovocnictví

  • Místo vydání

    Ediční středisko MZLU v Brně

  • Místo konání akce

    Lednice

  • Datum konání akce

    18. 10. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku