Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of clarification on colour, concentration of Anthocyanins and polyphenols in red wine

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F07%3A00153695" target="_blank" >RIV/62156489:43510/07:00153695 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of clarification on colour, concentration of Anthocyanins and polyphenols in red wine

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The estimated concentration of total polyphenols was dependent on the method used but the percentages of recorded losses caused by the clarification were equivalent in both cases. The PVPP caused the highest total losses of polyphenols. The highest losses caused by this clarifying agent were recorded in case of resveratrol. An opposite tendency, however, was observed in case of catechin and epicatechin. The clarification showed only a minimum effect on the concentration of gallic acid. The concentrations of catechin, epicatechin, total anthocyanins and the colour parameters of red wines were influenced at most by the application of egg white. An increasing share of polymeric forms of anthocyanins in the final colouration of red wines was observed afterthe application of all clarifying agents.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of clarification on colour, concentration of Anthocyanins and polyphenols in red wine

  • Popis výsledku anglicky

    The estimated concentration of total polyphenols was dependent on the method used but the percentages of recorded losses caused by the clarification were equivalent in both cases. The PVPP caused the highest total losses of polyphenols. The highest losses caused by this clarifying agent were recorded in case of resveratrol. An opposite tendency, however, was observed in case of catechin and epicatechin. The clarification showed only a minimum effect on the concentration of gallic acid. The concentrations of catechin, epicatechin, total anthocyanins and the colour parameters of red wines were influenced at most by the application of egg white. An increasing share of polymeric forms of anthocyanins in the final colouration of red wines was observed afterthe application of all clarifying agents.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA525%2F06%2F1757" target="_blank" >GA525/06/1757: Polyfenolické látky hroznů, révových vín a jejich antimutagenní a antioxidační vlastnosti</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Acta Horticulturae 754

  • ISBN

    978-90-6605-620-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    ISHS

  • Místo vydání

    Leuven-Belgium

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku