Vše
Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Tvorba anaerobních produktů v třešních a jejich dílčí uvolňování do okolní atmosféry

Popis výsledku

Odezva dvou kultivarů třešní 'Vanda' a 'Kordia' na rozdílné plynné směsi v 2.5- 3°C byly sledovány po dobu 28 dnů. Tyto byly ŘA ( CA - controlled atmosphere - 7 % CO2 s 2 % O2) ,ULO ( ultra low oxygen) a RA (regular atmosphere). Při sklizni byl obsah acetadehydu 4.6 plus minus0.3 mg.l-1 a 4.2 plus minus 0.35 mg.l-1 pro Vandu a Kordiu, tyto koncentrace nejsou statisticky významné. Úroveň acetaldehydu ukazuje na malé odezvy na uvedené plynné směsi.

Klíčová slova

storage in low oxygenmoderate higher CO2ethanolacetaldehydsweet cherries

Identifikátory výsledku

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Formation of anaerobic products in sweet cherries and their partial release into ambient atmosphere under low oxygen storage

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The responses of two different cultivars of sweet cherries, 'Vanda' and 'Kordia', to a range of different storage atmospheres at 2.5- 3°C were monitored for 28 days. These were CA ( controlled atmosphere - 7 % CO2 with 2 % O2) , ULO ( ultra low oxygen) and RA (regular atmosphere). At harvest, the concentrations of acetaldehyde in the flesh of the fruit were 4.6 plus minus 0.3 mg.l-1 and 4.2 plus minus 0.35 mg.l-1 for 'Vanda' and 'Kordia', respectively, but this difference is not regarded as significant.Acetaldehyde levels showed little response to the different gas mixtures and is not a useful measure of physiological changes.

  • Název v anglickém jazyce

    Formation of anaerobic products in sweet cherries and their partial release into ambient atmosphere under low oxygen storage

  • Popis výsledku anglicky

    The responses of two different cultivars of sweet cherries, 'Vanda' and 'Kordia', to a range of different storage atmospheres at 2.5- 3°C were monitored for 28 days. These were CA ( controlled atmosphere - 7 % CO2 with 2 % O2) , ULO ( ultra low oxygen) and RA (regular atmosphere). At harvest, the concentrations of acetaldehyde in the flesh of the fruit were 4.6 plus minus 0.3 mg.l-1 and 4.2 plus minus 0.35 mg.l-1 for 'Vanda' and 'Kordia', respectively, but this difference is not regarded as significant.Acetaldehyde levels showed little response to the different gas mixtures and is not a useful measure of physiological changes.

Klasifikace

  • Druh

    Jx - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Applied Botany and Food Quality, Agewandte Botanik

  • ISSN

    0949-5460

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    N

  • Číslo periodika v rámci svazku

    82

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

Základní informace

Druh výsledku

Jx - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

Jx

CEP

GM - Potravinářství

Rok uplatnění

2008