Tvorba anaerobních produktů v třešních a jejich dílčí uvolňování do okolní atmosféry
Popis výsledku
Odezva dvou kultivarů třešní 'Vanda' a 'Kordia' na rozdílné plynné směsi v 2.5- 3°C byly sledovány po dobu 28 dnů. Tyto byly ŘA ( CA - controlled atmosphere - 7 % CO2 s 2 % O2) ,ULO ( ultra low oxygen) a RA (regular atmosphere). Při sklizni byl obsah acetadehydu 4.6 plus minus0.3 mg.l-1 a 4.2 plus minus 0.35 mg.l-1 pro Vandu a Kordiu, tyto koncentrace nejsou statisticky významné. Úroveň acetaldehydu ukazuje na malé odezvy na uvedené plynné směsi.
Klíčová slova
storage in low oxygenmoderate higher CO2ethanolacetaldehydsweet cherries
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Formation of anaerobic products in sweet cherries and their partial release into ambient atmosphere under low oxygen storage
Popis výsledku v původním jazyce
The responses of two different cultivars of sweet cherries, 'Vanda' and 'Kordia', to a range of different storage atmospheres at 2.5- 3°C were monitored for 28 days. These were CA ( controlled atmosphere - 7 % CO2 with 2 % O2) , ULO ( ultra low oxygen) and RA (regular atmosphere). At harvest, the concentrations of acetaldehyde in the flesh of the fruit were 4.6 plus minus 0.3 mg.l-1 and 4.2 plus minus 0.35 mg.l-1 for 'Vanda' and 'Kordia', respectively, but this difference is not regarded as significant.Acetaldehyde levels showed little response to the different gas mixtures and is not a useful measure of physiological changes.
Název v anglickém jazyce
Formation of anaerobic products in sweet cherries and their partial release into ambient atmosphere under low oxygen storage
Popis výsledku anglicky
The responses of two different cultivars of sweet cherries, 'Vanda' and 'Kordia', to a range of different storage atmospheres at 2.5- 3°C were monitored for 28 days. These were CA ( controlled atmosphere - 7 % CO2 with 2 % O2) , ULO ( ultra low oxygen) and RA (regular atmosphere). At harvest, the concentrations of acetaldehyde in the flesh of the fruit were 4.6 plus minus 0.3 mg.l-1 and 4.2 plus minus 0.35 mg.l-1 for 'Vanda' and 'Kordia', respectively, but this difference is not regarded as significant.Acetaldehyde levels showed little response to the different gas mixtures and is not a useful measure of physiological changes.
Klasifikace
Druh
Jx - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Applied Botany and Food Quality, Agewandte Botanik
ISSN
0949-5460
e-ISSN
—
Svazek periodika
N
Číslo periodika v rámci svazku
82
Stát vydavatele periodika
DE - Spolková republika Německo
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—
Základní informace
Druh výsledku
Jx - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP
GM - Potravinářství
Rok uplatnění
2008