Obsah vitaminu C a dusičnanů v zeleném koření
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F08%3A00134280" target="_blank" >RIV/62156489:43510/08:00134280 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Obsah vitaminu C a dusičnanů v zeleném koření
Popis výsledku v původním jazyce
Obsah vitaminu C a dusičnanů v zeleném koření (Mentha, Ocimum)
Název v anglickém jazyce
Content of ascorbic acid and nitrates in fresh herbs
Popis výsledku anglicky
There is a growing interest in natural antioxidants found in plants; one of them is ascorbic acid (vitamin C). Herbs and spices can be rich sources of the vitamin C. for evaluation of ascorbic acid content was used RQflex plus. Samples for analysis wereprepared from basil and mint herbs immediately after harvest. There was found the different in content of ascorbic acid in juice between basil and mint. In mint juice the content of nitrates was evaluated too. Key words: fresh herbs, Ocimum, Mentha, RQflex, ascorbic acid, nitrates
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
14. odborný seminář s mezinárodní účastí, Aktuální otázky pěstování léčivých, aromatických a kořeninových rostlin 2.12.2008
ISBN
978-80-7375-245-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
—
Název nakladatele
MZLU Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Lednice
Datum konání akce
1. 1. 2008
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—