Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Obsah kyseliny askorbové a dusičnanů v zeleném koření v závislosti na termínu sklizně

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F10%3A00161078" target="_blank" >RIV/62156489:43510/10:00161078 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Obsah kyseliny askorbové a dusičnanů v zeleném koření v závislosti na termínu sklizně

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Z analyzovaných druhů obsahoval nejvyšší množství kyseliny askorbové kopr (až 1001 mg.kg-1). Rozdíly v obsahu kyseliny askorbové v závislosti na termínu sklizně u většiny druhů a odrůd zjištěny nebyly. Kromě bazalky 'Ohře' obsahovaly vzorky všech druhů aodrůd nejnižší množství kyseliny askorbové v případě třetí sklizně. Z vybraných kořeninových rostlin jsou nejvíce náchylné ke kumulaci dusičnanů bazalka 'Purple Opaal' a saturejka, které obsahovaly asi trojnásobné množství dusičnanů oproti ostatním analyzovaným druhům.

  • Název v anglickém jazyce

    Content of ascorbic acid and nitrates in culinary herbs in dependence on term of harvest

  • Popis výsledku anglicky

    The analyzed species contain the highest amount of ascorbic acid dill (1001 mg.kg-1). Differences in ascorbic acid content, depending on the time of harvest for most species and varieties were not identified. In addition to basil 'Ohře' contain samples of all species and cultivars the lowest amount of ascorbic acid in the case of the third harvest. From selected spice plants are most susceptible to the accumulation of nitrate basil 'Purple Opaal' and savory, which contained about three times the amountof nitrates than other species analyzed.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Zahradnictví

  • ISSN

    1213-7596

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    9

  • Číslo periodika v rámci svazku

    8

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus